Osmancık'ın tanınan simalarından Sinan Gürer, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bağımsız belediye başkanı adayı oldu.  Gürer, taraflı tarafsız hiç bir siyasi parti farketmeksizin herkesin oyuna talip olduğunu söyledi.

Osmancık'ta bağımsız belediye başkanı adayı olan Sinan Gürer, projelerinden bir kaçını da sıralayarak, taraflı tarafsız hiç bir siyasi parti farketmeksizin herkesin oyuna talip olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama

İşte Gürer'in projelerinden baızları;

Osmancık Katlı Otopark Projesi ;

İlçemizin en büyük eksikliği olan otopark sorununu ve trafik sorununu kökten çözüme kavuşturacağız. Osmancık katlı otopark projemiz eski hükümet konağı olan bölgenin tamamının otopark ve iş merkezi olarak projeye dahil edilmesini sağlayacağız.

Osmancık halk ekmek fabrikası;

Osmancık belediyesi bünyesinde iştirak şirketi olarak Osmancık halk ekmek fabrikasını kuracağız. Millete hizmete çıktığımız bu yolda projelerimizin başında gelen Osmancık halk ekmek fabrikası kendi kendine yetebilen ve üretebilen bir belediyecilik anlayışı ile Osmancık belediyesi bünyesine yeni iştirak şirketleri katarak belediyemizin devlet yardımları ve ödenekleri ile değil kendi üretimleri ve kazancı ile halkımıza hizmet sunmasını sağlayacağız.

Ata Destek Projesi;

İlçemizde bulunan 60 yaş üzeri tüm vatandaşlarımızın, elektrik , su , doğalgaz , odun , kömür ihtiyaçları ve yaşamlarını hak ettikleri şekilde idame ettirmeleri için gıda , sağlık gibi tüm giderlerini belediye bütçesinden bizim dönemimizde biz karşılayacağız ve hayatlarının sonuna kadar iyi bir yaşam sürmelerini destekleyeceğiz.

Adatepe Cam Teras ve Butik Otel Projesi ;

 Adatepe mevki üzerine cam teras projesi ve butik otel projemiz ile ilçenin turizme katkısını artıracağız.

Kurulacak olan bu tesise çevre iller ve ilçelerin yanı sıra yurt dışından turist gelmesini ilçenin ekonomisine yazın ve kışın katkı sağlayacağız.

Kandiber kalesi – Adatepe teleferik hattı sayesinde ulaşım kolay olacağı için halkımız gün içinde eğlenmek ve kafa dinlemek şehrin yorgunluğunu atmak için rahatça gidip gelebilecek. Bu işletmede yine belediyemiz bünyesinde kurulacak olan iştirak şirketi olarak görev yapacak ve yine ilçemizin işsiz gençlerine iş kapılarını açacak.

Osmancık Bilişim Vadisi Projemiz;

Osmancık için büyük projelerimizin başında gelen ve Osmancığı tüm dünyaya bir marka haline getirecek büyük kapsamlı bir proje. Yıllardır planlamalarını yaptığım özellikle gençlerin vakit geçireceği büyük bir kampüs kurma hayalini inşallah gerçekleştireceğiz.

Bu proje tamamlandığında ilçemizde kampüs içerisinde sinema salonları , tiyatro salonları , spor kompleksleri , yüzme havuzları , çevre dostu avm kompleksi , üniversite yazılım ve kodlama ağırlıklı , yabancı yatırımcılar için üretim , ARGE tesisleri gibi çok büyük ve kapsamlı bir proje. Bu proje hayata geçtiğinde aşamalı olarak Osmancık ilçe merkezinden yüzölçümü olarak daha büyük olacak. Çünkü Osmancık ilçe merkezi artık dağınık ve çarpık yapılaşması ile nüfusunu kaldıramayacak ve ilerleyen yıllarda dışarıya daha çok göç vermeye devam edecek.

Bu büyük projenin ana temeli Osmancık için ve gençlerimiz için sürdürebilir temiz enerji odaklı bir yaşam alanı yapmak. Teknoloji ve ARGE konusunda gelecekte kendi kendine yetebilir bir ülke olmak özellikle yazılım alanında dışa bağımlılığı yok etmek için yapılması gerekli ve en önemli projelerden birisi.

Bu proje hayata geçtiğinde ve büyümeye devam ettiğinde Osmancık modern ve teknolojinin doğanın uyum içinde olduğu bir kent olacak.

Kızılırmak Su Sporları Projesi;

Yine bin yıllardır akıp giden elmas madenimiz olan Kızılırmak için çok büyük bir projemiz. Kızılırmak su sporları projemiz ile kano, yüzme, yelkenli , dalış parkurları , başta olmak üzere tüm su sporlarına yer vereceğiz. Bu sayede hem Osmancık turizmine katkıda bulunacağız hem de ilçemizin geleceği çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sosyal aktivitelerinin en üst seviyeye çıkmasını sağlayacağız.

Osmancık'a Bağımsız Beleidye Başkanı Adayı Oldu-1

Sinan Gürer kimdir?

1982 Yılında Çorum Osmancık Güvercinlik Köyünde doğdu. İlkokul 2. sınıfa kadar köyünde okudu. 1991 yılında babasının vefatı üzerine Osmancık ilçesi Gürleyik Mahallesine yerleşti. 3,4 ve 5. sınıfı Gemici İlkokulunda okudu. Orta Okulu Osmancık Lisesi Orta Okulunda bitirdi. Lise eğitimi dışarıdan tamamlayan Gürer Üniversite eğitimine de açıktan devam etmekte.

Gürer, Osmancık Sanayi Sitesinde ilk okul yıllarında yaz tatillerinde çalıştığı yerde çalışmaya devam etti. Demir Doğrama ve Kaynak işleri ile uğraştı. Burada kalfalık seviyesine kadar ulaştı. Ayrıca 1993 yılında Bilgisayarlar ile tanışması ile bu alanda kendisini geliştirmeye devam etti.

1997 yılında henüz orta okulda öğrenim görürken Microsoft Windows Xp İşletim Sisteminde ciddi açıklar tespit ederek Microsoft’a bilgi verdi. Yine 1998 ve 1999 yıllarında bu şirkete ciddi açık bildirimleri yaparak şirketin dikkatine çekmeyi başardı ve Microsoft Amerika’dan iş teklifi aldı. Ancak gelen 3 mektuba ret cevabı verdi.

2000 yılında Uluslararası Online Sızma Test ve Sınavlarına girerek aynı yıl 8. seviyeden (10 seviye en üst seviye) CEH Sertifikası aldı (certified ethical hacker) Türkçede Sertifikalı Etik Hacker anlamına gelen Türkiye’de bu belgeye ilk sahip olan sayılı kişilerdendir.

Orta seviyede sokak ingilizcesi iyi seviyede Bilgisayar İngilizcesi bilmektedir. Ayrıca iyi derecede Göktürkçe Okuma, Yazma, Orta Seviyede Fransızca , Çince , İspanyolca , Rusça bilmektedir.

Bilgisayar Yazılım ve Kodlama Dillerinden JavaScript , HTML ,CSS, SQL , C#,C++,C,Php,Asp,Perl,Aspx,Python,TypeScript Yazılım ve Kodlama Dillerini iyi derecede bilmekte olup , Windows Tümü , Linux Tümü , Mac Os Tümü ve Dünyada kullanılan çoğu işletim sistemini iyi derecede kullanmaktadır. Uzun yıllar Web Tasarım , Hosting , Network , Data center ve Sunucu işleri ile uğraşmıştır.

Bir dönem Osmancık FM’de Dj olarak görev yapmış, Osmancık FM için Web Sitesi tasarlamış ayrıca Osmancık FM’in İnternet Yayın Sistemini Aktif ederek Osmancık’ın Sesini anlık olarak tüm Dünyaya duyurmasına olanak sağlamıştır.

2010 yılında eşi Şehriban Gürer ile evlenmiş ilk 2 çocuğunu henüz anne karnında 3 , 4 aylık iken kaybetmiş daha sonra 2013 yılında kızı Miray, 2015 yılında oğlu Hasan Miraç dünyaya gelmiştir.

Bilgisayar Teknolojileri üzerine işler ile uğraşmakta olup Türkiye’nin önde gelen şirket ve bankalarına siber güvenlik uzmanlığı alanlarında hizmetler vermektedir.

Editör: İlkay Sever