Hafta sonu Karadeniz’de etkili olan fırtınanın ardından Osmancık’ta balık tezgahlarında değişiklik gözlemlenmedi.

Karadeniz sahillerinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan limanlardan da etkilendi. Birçok balıkçı teknesi alabora olup parçalandı. Vatandaşlar ise balık tezgahlarındaki son durumu merak etmeye başladı. Etkili olan fırtınanın ardından Osmancık’ta balık tezgahlarında değişiklik gözlemlenmedi.

Osmancık’ta havaların soğumasıyla birlikte balığa talep arttı. Denizlerde av sezonunun açılmasıyla birlikte birçok balık çeşidi tezgahlarda yerini aldı. Osmancıklı vatandaşların havaların soğumasıyla birlikte balığa olan ilgisi de arttı.

Fırtınanın ardından Osmancık’ta balık tezgahlarında değişiklik gözlemlenmedi (2)

"Kırmızı ete gelen zamlardan sonra satışlar arttı"

Havaların soğumasıyla birlikte balık satışlarında artış olduğunu söyleyen balık satıcısı Murat Ersoy ‘’Balık sezonu 1 Eylül’de yasakların bitimiyle açıldı. Havaların soğumasıyla birlikte ve kırmızı ete gelen zamlardan sonra satışlar arttı. Balıkları Samsun, Sinop’tan getiriyoruz. Yani hep Karadeniz’den geliyor’’ diye konuştu.

‘’Balık işinin yarını olmaz’’

Dev turist gemisi 845 yolcusuyla Samsun’da Dev turist gemisi 845 yolcusuyla Samsun’da

En çok sattığımız balık türü hamsi. Hamsiyi ise istavrit ve mezgit takip ediyor. Balıklarımız taze olup günlük geliyor çünkü balık işinin yarını olmaz. Her gün taze geliyor. Havaların soğumasıyla birlikte fiyatların düşeceğini düşünüyoruz. Çünkü balık popülasyonu kış aylarında çoğalıyor.

Fırtınanın ardından Osmancık’ta balık tezgahlarında değişiklik gözlemlenmedi (4)

‘’Satışlar perşembe ve pazar günleri yoğun oluyor’’

Osmancık’a Perşembe Pazarı için köyden gelen vatandaşlarla birlikte satışlarımızda artış oluyor. İnsanlar tatil yani Pazar günlerinde de balığı daha fazla tercih ediyorlar. Diğer günler ise rutin satışlar devam ediyor. Kızılırmak yayın balığı da oldukça rağbet görüyor.

Fırtınanın balık fiyatlarını etkilemediğini söyleyen Ersoy ‘’Fırtına önce Marmara’da başladı. Karadeniz, Ereğli, Sinop, Samsun, Ordu’ya kadar gitti. Bölge bölge olduğu için balık ara vermedi. Bu yüzden fiyatlarda değişiklik olmadı.

Tezgahlarda balık fiyatları şu şekilde

Hamsi 1kg 80 TL, Çupra kg 190 TL, Levrek kg 190 TL, Karadeniz Somonu kg 170 TL, Mezgit kg 150 TL, Barbun kg 210 TL, Çinekop kg 250 TL, İstavrit kg 90-100 TL, Kızılırmak yayın balığı kg 120 TL.

Fırtınanın ardından Osmancık’ta balık tezgahlarında değişiklik gözlemlenmedi (1)

Editör: Sedanur Çırpar