Çorum İli Osmancık İlçemizin, Yeşil çatma mahallesinde( 1963) yılında doğdu. Yeşil çatma mahallesinden( Merhum) Terzi Ali Delibaş ile (Merhum) Ülviye Hanımın oğludur. Annesi Ülviye Hanım ise Osmancık Eski Belediye Başkanlarımızdan (Merhum )Hasan Hafız (KEMER) in kızıdır.

Faruk Delibaş, ilkokulu Osmancık Atatürk İlkokulunda,0rtaokul ve Liseyi de Osmancık’ta okudu. (1983) yılında vatani görevini Ankara-Mamak ve Lüleburgaz’da tamamladı.

 Askerlik dönüşü Osmancık’ta fotoğrafçılık mesleğine başladı. (2004) yılına kadar devam etti.

(1989) yılında yapılan mahalli seçimlerde Yeşil Çatma Mahallesi Muhtarı seçildi ve (2019) yılına kadar muhtarlık görevine (30) yıldır aralıksız devam etmiştir.

(1994) yılında Osmancık İlçemizde, “Osmancık’ın Sesi” ismi ile yayınlanan haftalık gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olarak sorumluluğunda yayınlandı

Muhtar seçildikten sonra Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezinin Osmancık’ta Şubesini (1990) yılında kurdu ve Başkanlığını sürdürdü. (1997) yılında Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi. (1999) yılında Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığına seçildi ve (2004) yılına kadar görevine devam etti.

1997 yılında Osmancık Ziraat Odası Başkanlığına aday oldu, seçildi ve (2002) yılına kadar devam etti. Türkiye Ziraat Odası Genel Başkanlığı Üst Kurul üyeliğine seçildi. Ziraat Odası Osmancık Şubesi Başkanlığı döneminde, Tarım Bakanlığı, Tohum İyileştirme ve Tescil Komisyonunda üye olarak bulundu, başta Osmancık-97 çeltik tohumu olmak üzere Türkiye genelinde ekimi yapılan (4)adet çeltik tohumunun tescil edilmesinde komisyonda üye olarak görev alarak tescil edilmesini sağladı.

Osmancık İlçemize, Osmancık-97 çeltiğinin tohum aşılanma ve çoğaltma yapılması ve çeltik yetiştiricilerimize ücretsiz çeltik tohumu dağıtılmasını sağladı. Osmancık Merkez, Akören ve Baş pınar köylerimize yardımcı olarak tohum temizleme sellektörü alınmasını sağladı. Osmancık İlçemizde sivrisinekle mücadelesinde (larva) ilk defa havadan Türk Hava Kurumu uçakları ile ilaçlama yapılması onun Ziraat Odası Başkanlığı döneminde sağlandı. Bu dönem ilçemiz sivrisineklerden başarılı bir şekilde kurutuldu.

Yine İlçemizde ekimi geçmiş yıllarda yasaklanan, haşhaş ekiminin, (2001) yılında Osmancık İlçemizde ekim izninin alımını sağladı.

(1999) yılında İlçemizin Osmancık Belediye spor Kulübünden sonra ikinci büyük kulübü olan Osmancık Gücü spor Kulübünün Başkanlığını yaptı. Osmancık İlçemizden Osmancık Gücü Spor Kulübünden yetişen futbolcu Bilal Kısa‘ yı Osmancık Gücünden Fenerbahçe Spor Kulübüne transferini sağladı. (1985-2007) yılları arasında İhlas Haber Ajansı Osmancık Muhabirliği ve temsilciliğinde bulundu.

Faruk Delibaş, Osmancık sevdalısı, iyilik yapmayı seven, kişiliğiyle tanınmaktaydı.  Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanlığı yapmakta iken, ( 29.10.2023) günü aramızdan ayrıldı, cenazesi sevenleri tarafından, Osmancık Asri Mezarlığına defnedildi. Evli olup, (3) çocuk babasıydı.

Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah.

Ailesine, sevenlerine, basınımıza, muhtarlarımıza, başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Ruhuna lillahil Fatiha. (Abdullah Keskin)

Editör: Haber Merkezi