Ömer Derindere Fen Lisesi, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Ankara’ya Uzay ve Havacılık konulu teknik gezi düzenledi. Öğrenciler, teknik gezi ile Türk Havacılık Uzay Sanayisi özgün ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldu.

Ömer Derindere Fen Lisesi, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Ankara’ya Uzay ve Havacılık konulu teknik gezi düzenledi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), a yapılan gezide helikopter, uçak, İHA, uzay sistemleri ve hava aracı yapısallarına ait stantları ziyaret eden öğrenciler, Türk Havacılık Sanayisi ürünlerinin uçuş gösterisini de izledi.

İlk savaş uçağımız olan KAAN’ı üreten ve Türkiye’nin en büyük havacılık projelerini gerçekleştiren mühendislerle tanışma ve onlara soru sorma imkânı yakalayan öğrenciler, havacılık ve uzay alanlarında hazırlanmış deneyim alanlarını inceledi.

Hitit Üniversitesi’nde mühendis adayları, uygulamalı eğitimlerle sektör tecrübesi kazanıyor Hitit Üniversitesi’nde mühendis adayları, uygulamalı eğitimlerle sektör tecrübesi kazanıyor

Ömer Derindere Fen Lisesinden Uzay Ve Havacılık Konulu Araştırma Gezisi (3)

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptıkları meslek tanıtımlarının yanı sıra araştırma gezileri ile Türkiye’nin askeri ve savunma alanında öncü projelerinde çalışan mühendislerinden detaylı bilgi aldıklarını, ayrıca geleceği inşa edecek önemli mesleklerden olan mühendislik mesleğini öğrencilere yakından tanıtma, keşfettirme ve yol gösterme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Ömer Derindere Fen Lisesinden Uzay Ve Havacılık Konulu Araştırma Gezisi (2)

Editör: Emel Şahiner