Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan uluslararası (E-80) D100 karayolu, Ömer Derindere Bulvarının kenarlarındaki çöpler ilçe halkının yine tepkisine neden oldu.

Osmancık’tan geçen ve her gün ortalama 10 bin aracın geçiş yaptığı uluslararası D-100 karayolu, Ömer Derindere Bulvarı kenarında gelişigüzel atılan çöpleri 2021 yılının kasım ayında gündeme getirmiştik.

Haberimizin ardından Çorum Valiliği ve Osmancık Kaymakamlığı harekete geçmiş, Kaymakam Ayhan Akpay, Belediye Başkanı ile görüşmüştü.

Vaktinde toplanmayan ve söz konusu alanda biriken atıklar haberimizin ardından, yalap şap da olsa toplanırken söz konusu alana uyarı levhaları asılmıştı.

Çorum'da parmağı kopan kişi Ankara'ya sevk edildi! Çorum'da parmağı kopan kişi Ankara'ya sevk edildi!

Tüm bu gelişmelerin ardından manzara yine değişmedi. Yolun Devlet Hastanesi karşısında bulunan ve TIR parkı olarak kullanılan kısmındaki cam, kağıt, pet şişe, ambalajlar, poşet ve kağıt torba gibi atıklar bir kez daha ilçe halkının tepki vermesine neden oldu.

Yol kenarında çöp konteynırının ve uyarı levhalarının bulunmasına rağmen çöpünü gelişi güzel atan duyarsız vatandaşlar kadar, atılan çöplerin bulundukları yerden toplanmamasına bir kez daha tepki geldi.

Bu manzaranın Osmancık’a yakışmadığını belirten vatandaşlar, bu konuda sorumluluğu bulunan kurumların bir an önce harekete geçerek ilçeyi bu sıkıntıdan kurtarmasını istedi.

Editör: İlkay Sever