Çorum’un Osmancık ilçesinde hafızlık eğitimi alan öğrenciler mezun oldu. Mezun olan öğrenciler için 3 gün boyunca yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Çorum’un Osmancık ilçesi Tevfik İleri Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu toplantı salonunda 15 Temmuz Şehitleri Kız Hafızlık Kur'an Kursu öğrencilerinin Osmancık İlçe Müftülüğü ve Tevfik İleri Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu iş birliği ile hazırladığı bir yıl sonu programı düzenlendi.

Sağlık ordusuna 505 yeni mezun Sağlık ordusuna 505 yeni mezun

Hafize Adayları Mezun Oldu (7)

Üç gün süren program ilk olarak Tevfik İleri Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine sunuldu. Ardından Perşembe günü tüm daire amirlerinin ve vatandaşların katılımıyla devam eden program, Cuma günü ise ilkokul 4.sınıf öğrencileri için gerçekleştirildi.

Sahneye salavatlar eşliğinde gelen Hafize adaylarının yerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Dr.Eyyup Aydın yaptı.

15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nun bugünkü durumuna gelinceye kadar yaşadığı serüveni özetleyen Müftü Aydın; “En büyük arzumuz, kızlarımızın hafız olarak kurslarını tamamlamaları ve topluma faydalı birer birey olarak bayrağı bizden teslim almalarıdır.

Hafize Adayları Mezun Oldu (9)

Allah onların taç giyme törenlerine de şahit olmayı bizlere nasip eylesin “dedi.

Kur'an tilavetleri, ilahiler, şiirler ve dualarla devam eden programın sonunda gençlerin kursta yaşadıkları neşeli anlardan oluşan sunum da büyük beğeniyle izlendi ve alkışlandı.

Program, Hafize adaylarının aileleri ve hocaları ile çekinilen fotoğraflarla sona erdi.

Hafize Adayları Mezun Oldu (9)Hafize Adayları Mezun Oldu (7)Hafize Adayları Mezun Oldu (8)Hafize Adayları Mezun Oldu (5)Hafize Adayları Mezun Oldu (6)Hafize Adayları Mezun Oldu (4)Hafize Adayları Mezun Oldu (2)Hafize Adayları Mezun Oldu (3)Hafize Adayları Mezun Oldu (1)

Editör: İlkay Sever