Hitit Üniversitesi’nden Endonezya’daki üniversite ile işbirliği protokolü Hitit Üniversitesi’nden Endonezya’daki üniversite ile işbirliği protokolü

Tamamı gönüllü öğretmenlerden oluşan Osmancık AKUB ekibi 6 aylık süre sonucunda eğitimleri tamamlayarak göreve hazır hale geldi.

81 ilde var olan ve 84.sünü Osmancık'ta kurulan  Osmancık MEM AKUB ekibi, teorik ve uygulamalı saha eğitimlerini 8 Haziran daki tatbikat ile tamamladı. Tamamı gönüllü öğretmenlerden oluşan Osmancık AKUB ekibi 6 aylık süre sonucunda eğitimlerini tamamladı.

Acil Durum Ekipleri 1 gün, Yangin Eğitimi 1 gün, İlkyardım eğitimi 2 gün, Depremde Arama ve Kurtarma 6 gün sürdü.

Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (6)

3-8 Haziran tarihleri arasında gerceklesen Depremde Arama ve Kurtarma egitiminde ise Afet ve Acil Durum (AFAD) Çorum İl Müdürlüğünün uzman ekiplerince teorik ve pratik olarak gerçekleşen eğitimde, yaşanabilecek bir depremde hasta, yaralı taşıma teknikleri, enkaz kaldırma, çadır kurulumu, arama ve kurtarma,  destekleme çalışmaları ile genel malzeme bilgisi konularında eğitimler tamamlandı. 

Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (11)

Ekip liderliğini Şener Demir'in yaptığı eğitimle birlikte  Osmancık AKUB ekibinin kurulus süreci tamamlanarak ekip AFAD ile koordineli çalışacak hale geldi.

Ekip lideri Şener Demir , Osmancık AKUB ekibinin kurulmasında emeği geçen başta Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, İl AKUB temsilcisi Umut Balaban'a,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci'ye teşekkür etti.

6 günlük eğitimi veren Çorum AFAD'ın kıymetli personellerine ve ekipte gönüllü olarak görev alan tüm öğretmenlerede teşekkür eden Şener,i göreve her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (11)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (9)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (10)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (8)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (6)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (7)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (5)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (4)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (3)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (1)Tüm Eğitimlerini Tamamlayan Osmancık Akub Göreve Hazır (2)

Editör: İlkay Sever