Çorum'un Bayat ilçesinde, 13 yaşındaki çocuğun başından silahla vurularak ağır yaralanmasına sebep olan babasının amcası ile kızı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanıklar bir kez daha hakim karşısına çıktı.

2'Sİ TUTUKLU 3 KİŞİ YARGILANIYOR! 

1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar E.A'nın amcası S.T. (52) ve kızı B.T. (21) cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada baba Ertuğrul A, sanıkların olayı planlayarak gerçekleştirdiklerini belirterek en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

1-76

68 GÜN SONRA ÇOCUK KONUŞUNCA...

Bayat'ta jandarma ekipleri tarafından 7 Temmuz 2022 tarihinde, hayvan otlattığı arazide başından vurulmuş halde bulunan 13 yaşındaki Emir Ş.T. hastaneye kaldırılmış, hastanede tedavisinin 68. gününde ifadesi alınan Emir, babasının amcası S.T.(52) ile babasının amcasının kızı B.T. (21) ve oğlu M.T. (23) tarafından silahla ateş edilerek yaralandığını belirtmesi üzerine şüpheliler takibe alınmıştı.

2 AY BOYUNCA TEKNİK TAKİP OLDU

İki ay süren takibin ardından S.T. ile kızı B.T. gözaltına alınırken M.T. ise askerlik hizmeti verdiği için Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde ifadesi alınmıştı. Karakoldaki ifadelerinin ardından S.T. ile kızı B.T. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2'si tutuklu 3 sanığın yargılandığı dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.  

2-38

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Silahını temizleyen baba çocuğunu vurdu! Silahını temizleyen baba çocuğunu vurdu!

Tutuklu sanıklardan S.T, E.Ş.A'yı arazide yaralı olarak kendisinin bulduğunu ve sağlık ekiplerine ulaştırmak için atıyla taşıdığını, hayatını kurtarmasına karşın iftira nedeniyle uzun süredir tutuklu kaldığını belirterek, tahliyesini talep etti. Tutuksuz yargılanan sanık M.T'de kendilerine iftira atıldığını öne sürerek beraatini istedi. Tutuklu sanık B.T. ise 1,5 senedir suçsuz yere hapis yattığını, arazi anlaşmazlığı nedeniyle kendilerine iftira atıldığını söyleyerek, tahliye talep etti. Mahkeme heyeti ise sanık baba ve kızının tutukluluk, oğlunun ise yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi