Atatürk anıldı, Gençlik Bayramı kutlandı Atatürk anıldı, Gençlik Bayramı kutlandı

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatı Osmancık’ın ana arterlerini bayraklarla donattı. İYİ Parti ve CHP bayrakların YSK’nın belirlediği kurallar çerçevesinde asılmadığını belirterek itiraz etti.

Siyasi partiler 14 Mayıs'ta Meclis için yarışacak adaylarının bulunduğu listeleri YSK'ya teslim etti. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 26 siyasi parti aday listesi sundu. AK, Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerden Çorum Milletvekili olan adaylar da belli oldu. Çorum'da AK Parti, MHP, CHP ve diğer siyasi partiler yaptıkları basın toplantısıyla milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Adayların belli olmasının ardından, seçim dönemlerinde siyasi partilerin ve bağımsız adayların seçim propagandasında kullandığı en önemli tanıtım araçlarından biri olan parti bayrakları da asılmaya başlandı. Seçim atmosferine giren Osmancık'ta, AK Parti ve MHP ilçe teşkilatları da en işlek yerlere, Org. A. Çörekci Caddesi, dörtyol ve saat kulesi meydanı, Adnan Menderes ve Çorum Caddesini partilerinin bayrakları ile donatırken, İYİ Parti ve CHP İlçe Teşkilatı duruma tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre İYİ Parti ve CHP ilçe yöneticileri, AK Parti ve MHP’nin seçim propagandası olan bayrakları YSK’nın belirlediği kurallar çerçevesinde asmadığını belirterek ilgili mercilere gerekli başvuruyu yaptı.

Yapılan başvuruya rağmen siyasi bayrakların asıldığı yerden kaldırılmamasının üzerine CHP İlçe Teşkilatı da kendi bayraklarını astı. Siyasi Bayrak asma konusunda ufak bir gerginliğin yaşandığı, sonucunda işin tatlıya bağlandığı öğrenildi.

Editör: İlkay Sever