31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine hepi topu 26 gün kaldı. Osmancık Belediyesi için yarışan adaylar da özellikle sosyal medyada gerekse de meydanlarda ‘cek-cak’ ve ‘tık’ dönemini başlattı.

Osmancık’ta hemen hemen herkesin bir numaralı gündemi 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçim.  Son iki dönem Osmancık’ta 6 siyasi parti adayı seçim yarışına girerken bu dönem 11’i siyasi parti 1’i bağımsız aday olmak üzere 12 isim belediye başkanı adayı var.

Osmancık Belediyesi için yarışan başkan adaylarından en genci 21 yaşında. Osmancık Belediyesine aday olan 12 isim arasında, bir dönem Osmancık Belediye Başkanlığı görevini yürüten adaylarda yer alıyor.  Yüzde 51’lerin üzerinde kadın seçmenin olduğu Osmancık’ta bazı partilerin belediye meclis üyesi aday listelerinin ilk sıralarında ise kadın adaylara yer verdiği görülüyor.

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (2)-1

Seçim Ramazan ayına denk geliyor

Seçimlerin son 20 günü mübarek Ramazan Ayına denk geliyor. Siyasi partilerin, adayların sükunetli bir seçim sürecine gireceği verilen mesajlardan anlaşılıyor.

AK Parti adayı Emin Serdar Kurşun, rakibi olan adayları ziyaret ederek “Kırmadan, dökmeden” derken, MHP adayı Ahmet Gelgör, araçlardan müzik yayını yapmayacaklarını belirterek “Seçim bürolarımız ve mitingler dışında müziksiz seçim kampanyası yürüteceğiz “diyor. Osmancık’ın ruhani bir seçim dönemi geçirip, geçirmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

İyi̇ Parti’den Afiş Ve Siyasi Bayrak Tepkisi (3)

‘cek-cak’ ve ‘tık’  dönemi başladı!

31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine hepi topu 26 gün kaldı. Osmancık Belediyesi için yarışan adaylar da özellikle sosyal medyada gerekse de meydanlarda cek-cak dönemini başlattı.

Siyasi bayraklar, aday afişleri Osmancık’ın meydan ve caddelerinde yerini alırken, hemen hemen her yerde boy gösteren belediye başkan adayları da, henüz birçoğu açıklamasa da gerek proje gerekse vaatleriyle oy toplama gayretindeler.

Osmancık’taki başkan adayları STK, Kamu kurum, kuruluşları, esnaf, mahalle ziyaretleri, ev toplantılarının yanı sıra günümüzün siyasi arenası olan sosyal medyada da seçmene seslenmeye başladı.  Çarşı pazar fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarında paylaşarak görünmeye başlayan adayların seçmene ulaşmak için özellikle Facebook’u aktif şekilde kullandığını görüyoruz. Propaganda tarzı değişti artık.

Basın yayın organlarında da yer alan başkan adayları konuştukları sözlerin, yaptıkları paylaşımların sonuna ‘cek veya cak’ ekliyor. Adaylar bu eklerle seçmenin desteğine gereksinim duyduğunu anlatıyor.

‘Yapacağım, edeceğim” diyen adaylar da olduğu gibi ‘tık’ diyen adaylar da var. Konuştukları sözlerin sonuna ‘tık’ eki koyan adayların da en az bir dönem Osmancık’ta belediye başkanlığı yaptığını görüyoruz. Bu adaylar hem ‘cek-cak’ hem de ‘tık’ eki kullanıyor. Yani cümlelerinin sonunda ‘yaptık’ diyerek seçmenin desteğini istiyor.

Milletvekili adayı İYİ Parti’den istifa etti Milletvekili adayı İYİ Parti’den istifa etti

Özetle 12 başkan adayının yarıştığı Osmancık’ta önümüzdeki günlerde ‘cek – cak ve tık’ eklerini daha çok duyacağız.    

Editör: İlkay Sever