Vali Dağlı; “Basın, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır” Vali Dağlı; “Basın, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır”

Osmancık’ta, ata tohumlarının çoğaltılarak gelecek nesillere aktarılması için ücretsiz tohum dağıtımı yapıldı.

Osmancık Havdan Köyünde, ilçemize has ata tohumlarının çoğaltılarak gelecek nesillere aktarılması için ücretsiz tohum dağıtımı yapıldı. Köy meydanında kurulan stantlarda onlarca çeşit atalık tohum vatandaşlara dağıtıldı. 

“ATALIK TOHUMLAR HERKESİN ORTAK MALI”

Osmancık’a has domates, mısır, biber, bamya, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz, baklagil ve kabak çeşitlerinden oluşan atalık tohumların dağıtımında konuşan Avni Çolaker; “Bahçemizde, ülkemizin kadim uygarlıklarına ait ata tohumlarını yetiştiriyoruz.

Benim gibi Türkiye genelinde tahmini 27 bahçede gönül veren kişiler tarafından ata tohumları yetiştiriliyor.  Ve bu tohumlar kadim uygarlığımızın her bir köşesine ücretsiz bir şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz.  Bu bir vefa, vatana, millete, halkımıza karşı.

Tohumlarımız herkesin ortak malı. Bunların her bahçede bulunmasını yetişmesini çoğalmasını istiyoruz.

Osmancık’ta Ata Tohumları, Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor (3)

“10 ÇEŞİT, 500 PAKET ATALIK TOHUM DAĞITILDI”

Hibrit tohumlar önce toprağı, sonra kendisini meyvesini, ondan da çocuklarımızı, geleceğimizi zehirliyor. Bizim neslimizde bir sıkıntı olmasa bile bizden sonraki nesillerimizde mutlaka bir sıkıntı ile karşılaşılabilinir. Sonrasında ilaç, hastalık, bağımlılık gibi türlü türlü belalarla uğraşıyoruz. Bunun önüne geçmek için Türkiye genelindeki bahçelerimizde ata tohumlarını yetiştirdik. Ülkemizin her köşesine yaymaya çalışıyoruz.

Ata tohumlarını takas yoluyla dağıtıyor ve temin ediyoruz. Osmancık’ta köy olarak pilot bölgele belirledik. Bunlar Baltacı Mehmet Paşa, Yagsiyen, Çampınar, Kumbaba ve Evlik Köyü. Paketlediğimiz tohumları köylerimize ulaştırdık vatandaşlarımıza dağıtılsın diye.

Şu ana kadar da 500 paketin üzerinde atalık tohumları takas edilmesi için vatandaşlarımıza ulaştırdık” dedi.

Osmancık’ta Ata Tohumları, Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor (4)Osmancık’ta Ata Tohumları, Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor (2)Osmancık’ta Ata Tohumları, Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor (3)Osmancık’ta Ata Tohumları, Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor (1)

Editör: İlkay Sever