Osmancık’ta asayişten, sağlığa, ekonomiden, siyaset ve kültür-sanata birçok alanda yaşananların ardından 2023 yılı böyle geçti.

4 Ocak: Doç.Dr. Zeki Gürel’den ‘Dünden, yarına Osmancık’ konferansı

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Zeki Gürel, ‘Dünden, yarına Osmancık’ adlı konferans verdi. Gürel, Osmancık’ın geçmişten günümüze, tarihi ve kültürel birikimi, bugünü ve yarını hakkında tespitlerini paylaştı.

4 Ocak: “İbriktar Hazretleri Zaviyesi tapu kayıtları çıktı”

Osmancık’ta Peygamber efendimizin su testisini taşıyan sahabi İbriktar hazretlerin türbesi ortaya çıkarılıyor. Yapılan çalışma- lar sonucunda tapu kayıtları çıktı.

11 Ocak: Baltacı Mehmet Paşa müzikali, Türk tiyatro tarihinde bir rekora imza attı

Osmancıklı Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa’nın hayatının konu edildiği iki perdelik tiyatro oyunu “Baltacı Mehmet ve Katerina” müzikali 120 kişilik kadrosu ile bir rekora imza attı.

11 Ocak: 103 yaşında vefat etti

Osmancık’ta yaşayan 103 yaşındaki Selviye Arpaguş vefat etti.

18 Ocak: Çorum’un en gelişmiş ilçesi Osmancık

Sanayi Bakanlığı tarafından yaptırılan sosyo-ekonomik gelişmişlik araştırmasının sonuçlarına göre Osmancık, Çorum’un en gelişmiş ilçesi olarak kayıtlara geçti.

18 Ocak: Zabıta Amiri Abdullah Dağ, 36 yılın ardından emekli oldu

Osmancık Belediyesi Zabıta Amiri Abdullah Dağ, meslekte 36. yılını tamamladı.

25 Ocak: Ünlü Şiir Yorumcusu İbrahim Sadri Çorum’da

1998 yılında Osmancıklı Ahmet Aktaş’ın tedavisi için destek veren şiir yorumcusu İbrahim Sadri Çorum’a geldi.

Kültür sanat faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren Çorum Belediyesi, ünlü şiir yorumcusu ve tv program sunucusu İbrahim Sadri’yi Çorumlu sevenleriyle buluşturdu.

İbrahim Sadri 1998 yılında Osmancıklı Ahmet’in tedavisi için şiir okumuştu

Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim, doğuştan elleri ve ayakları olmayan Ahmet Aktaş için 1998 yılında medyanın gücünü kullanarak milyonlara ulaşmıştı.

Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu

1 Şubat: Prof. Dr. Lütfi Akca, 2022’nin en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı

2022’nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Rapora göre 5,722 haber kaynağında 101,410 adet haber yapılan Lütfi Akca, toplamda 120,775,633 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı.

1 Şubat: Çevrim ve Sadri 25 yıl sonra yeniden bir araya geldi

Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim, şiir yorumcusu, TV programcısı İbrahim Sadri ile 1998 yılında doğuştan elleri ve ayakları olmayan Osmancıklı Ahmet Aktaş’a destek olmak için ortak bir projede yer almıştı. Çevrim ve Sadri 25 yıl sonra bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

8 Şubat: Osmancıklı asker depremde şehit düştü

4 gün önce askere uğurlandı, Hatay'daki depremde şehit oldu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde de hissedilen depremde şehit düşen 3 askerden Hatay 8'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Er Mert Can Sümbül (23) acı haberi Osmancık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

8 Şubat: Osmancık, deprem bölgesi için seferber oldu!

Osmancık’ta, kaymakamlık, belediye, kamu kurumları, esnaf odaları, sanayiciler, STK’lar ve vatandaşlar, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin hemen ardından seferber oldu.

15 şubat: Osmancıklı Ziraat Mühendisi depremde hayatını kaybetti

Kahramanmaraş’ta yaşayan Osmancıklı ziraat mühendisi Fatma Gizem Doğan depremde hayatını kaybetti. Doğan’ın cenazesi Osmancık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

15 şubat: Depremde vefat eden baba ve kızının cenazesi Osmancık’ta defnedildi

Adıyaman Vergi Dairesinde görev yapan Gelir Uzmanı Mehmet Karaköse, eşi Özlem Karaköse, çocukları Eylül Nisa ve Elif Lila, deprem felaketinin ardından enkaz altında kalarak vefat etti. Baba Mehmet Karaköse ile kızı Eylül Nisa’nın cenazesi Osmancık Yaylabaşı Köyünde defnedildi.

22 şubat: Osmancık’ta 34 depremzede öğrenci okula başladı   

Osmancık’ta 34 depremzede öğrenci, yeni arkadaşları ile ilk derslerine katıldı.

22 şubat: İtfaiye yangına geç müdahale etti iddiası

Mahalleliyi sokağa döken yangın

Osmancık’ta 2 katlı bir binada yangın çıktı. Alevlerin ve dumanların gökyüzünü kapladığı yangın, 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi yangını söndürebilmek için seferber olurken sokağa dökülen vatandaşlar ise olan biteni korku dolu gözlerle izledi. Meydana gelen yangında can kaybı olmaması sevindirdi.

Bazı vatandaşlar tarafından, çıkan yangına itfaiyenin çok geç müdahale ettiği, bu nedenle binada büyük çapta maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

1 mart: Türkiye’de yaşayan Osmancıklıların nüfusu 101 bin 224

Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre Türkiye’de yaşayan Osmancıklıların nüfusu 101 bin 224 olarak tespit edildi.

1 mart: Osmancık’ta 903 kişi vefat etti

TÜİK’in verilerine göre, 2020-2021 yılı içinde ikamet yeri Osmancık olan 903 kişi vefat etti. Osmancık’ta 2020 yılında vefat eden kişilerin 224’ü erkek, 199’u kadınlardan oluştu. 2021 yılında Osmancık’ta vefat eden kişilerin 258’i erkek 222’si kadınlardan oluştu.

8 mart: Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarları kapatıldı!

15 mart: Osmancık’ta bir kişi tartıştığı komşusunu silahla yaraladıktan sonra kendisini vurdu!

Osmancık’ta, tartıştığı komşusunu silahla yaralayan kişi, daha sonra aynı silahla kendine ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, olay 11 Mart 2023 Cumartesi günü sabah 10.00 sularında Osmancık’a bağlı İnal Köyünde meydana geldi. Köyde bahçeleri yan yana olan Ömer Fidan (65) ve Nuh Helva (70) bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. İkili arasında çıkan tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Nuh Helva, arabasında bulunan silahı alarak komşusu Ömer Fidan’ı vurdu. Nuh Helva daha sonra aynı silahla kendine ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

Sağlık ekiplerince önce Osmancık Devlet Hastanesine ardından, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan iki komşu tedavi altına alındı.

22 mart: Osmancık’ta tarlada devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü.

Kaza Osmancık’a bağlı Gecek Köyü, Ağız Suyu Mahallesinde meydana geldi. Tarlasında çalışma yapan Alİ Kara’nın kullandığı 19 EL 759 plakalı traktör kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen traktörün altında kalan Kara’yı görenler durumu sağlık, jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kara’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

29 mart: Sahte içki 15 yaşındaki çocuğu hastanelik etti!

Osmancık’ta 15 yaşındaki çocuk el yapımı sahte içkiden rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre 15 yaşındaki O.S. isimli çocuk sahte içki içtiği evde düşüp kafasından yaralandı. Osmancık Devlet Hastanesi’ne baygın halde getirilen çocuk, burada yapılan ilk muayenenin ardından ileri tetkik ve tedavi için Çorum’a sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri 15 yaşındaki O.S.’nin sahte içkiyi 43 yaşındaki S.K’isimli şahıstan aldığını tespit etti. Polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda Ulucami Mahallesi’nde bir adreste yapılan aramada pet şişelerde el yapımı sahte içki ele geçirildi.

4 nisan: Osmancık Dereboğazı Barajı içme suyu arıtma tesisi inşaatı başlıyor

AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Dr. Lütfi Akca, Dereboğazı Barajı'nın önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacağı belirtildi.

AK Parti milletvekili aday adayı Prof. Dr. Lütfi Akca’nın DSİ Genel Müdürü iken yaptığı girişimler sonucu yıllardır tozlu raflarda duran içmesuyu arıtma tesisinin dosyasının raftan inerek ihalesinin gerçekleştirildiği, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacağı belirtildi.

Osmancık’ta bulunan Dereboğazı Barajı’ndaki çalışmalar tamamlandığında Osmancık memba kalitesinde içilebilir suya kavuşacak.

Dereboğazı Barajı ile ilçe merkezine yıllık 2 milyon 730 bin metreküp içmesuyu temin edileceğini aktaran Prof. Dr. Lütfi Akca, “İlçenin 2050 yılına kadar su sorununu çözecek sistemin son parçalarıda tamamlanıyor. Temelden 47 metre yüksekliğinde inşa edilen Dereboğazı Barajı, 3 milyon 756 bin metreküp su biriktirme kapasitesine sahiptir” dedi.

11 Nisan: Osmancık'ta esnaf madeni para mağduriyeti yaşıyor

Osmancık piyasasında birçok esnaf madeni para bulma konusunda sıkıntı yaşıyor.

Osmancık piyasasında birçok esnaf madeni para bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Özellikle ürün ve hizmet konusunda madeni paraya en çok ihtiyaç duyan market ve kasap esnafı, para üstü verirken madeni paraya ihtiyaç duydukları ve bu hususta sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Madeni para sıkıntısının son 1 aydır hissedilir derecede olduğunu belirten bir esnaf, sıkıntının giderilmesi için okul kantin ve kafeteryalarında bulunan madeni paraları bütünleyerek çözüm ürettiklerini belirtti.

14 Nisan: Osmancık’ta ‘Siyasi Bayrak’ krizi

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında AK Parti ve MHP İlçe Teşkilatı Osmancık’ın ana arterlerini bayraklarla donattı. İYİ Parti ve CHP bayrakların YSK’nın belirlediği kurallar çerçevesinde asılmadığını belirterek itiraz etti.

18 nisan: Tarihi konak turizme kazandırılacak

Osmancık, Çay Mahallesi'nde bulunan tarihi konak turizme kazandırılacak.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Çay Mahallesi Kızılırmak sahilinde bulunan tarihi Hacı Hasan Efendi Konağında incelemelerde bulundu. Kaymakam Akpay'a Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ve mülkiyet sahiplerinden Avukat Ulvi Elverici'de eşlik ederken konağın turizme kazandırılması hedefleniyor.

18 Nisan: Uluslararası yoldaki kavşağın durumu içler acısı!

Osmancık’ta yamaları patlayan kavşak vatandaşları bezdirdi. Vatandaşlar yoldaki yamaların kazınarak düzgün asfaltlanmasını istiyor.

Günde 10 binden fazla aracın geçtiği D-100 /E-80 Uluslararası Karayolu üzerinde bulunan Emniyet Işıklı Kavşağının durumu içler acısı. Kavşaktaki yolun bozuk olması, atılan yamaların patlaması bu yolu kullanan araçlar için tehlike arz ediyor. Gerek otomobil, motosiklet, kamyon, otobüs, kamyonet gibi motorlu araç sürücüleri, gerekse yol boyu esnafı, kavşaktaki yamaların kazınmasını ve düzgün asfaltlanmasını istiyor.

28 Nisan: Kamyonun altında can verdi: Feci kaza kamerada

Osmancık’ta kontrolden çıkan motosikletin hafriyat kamyonuna çarptığı kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Kaza, Gemici Mahallesi Beyazıt Caddesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 19 HE 199 plakalı motosikletin sürücüsü Adnan Halat (64), motosikletine bindiği anda bir an dengesini kaybederek caddeden geçmekte olan Ali Efe K. yönetimindeki 34 FAR 662 plakalı hafriyat kamyonuna çarparak arka tekerin altında kaldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri alırken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde yaşlı adamın hayatını kaybettiği belirlendi.

28 Nisan: Kırkdilim yolunda kaza: 3 ölü

Kırkdilim'de iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kırkdilim yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İlhan Yalçın'ın kullandığı 06 AU 778 plakalı otomobil ile Esat Özdemir yönetimindeki 19 BH 061 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada araçlarda bulunan Osmancık Akören Köyünden Nezaket Yalçın, Necati Yalçın ile Dodurga Berk Köyünden Güldane Özdemir hayatını kaybetti. Yaralanan sürücüler ise Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

5 Mayıs: Gabar'daki Petrol Kuyusuna Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adı verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gabar'daki Petrol Kuyusuna Osmancıklı Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adının verildiği açıkladı.

12 mayıs: Osmancık’ta 4 kızılgeyik doğal yaşam alanlarına salındı

Osmancık Başpınar Köyü Kızılgeyik yerleştirme sahasına, yaban hayatı destekleme projesi kapsamında 2 erkek, 2 dişi 4 geyik törenle salıverildi.

26 mayıs: Tarım Bölümü öğrencileri çeltik ekimini gözlemledi

Türkiye'de çeltik üretiminin yüzde 5'inin karşılandığı Osmancık'ta “beyaz altın” olarak adlandırılan pirincin sofralara uzanan yolculuğu başladı. Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım bölümü öğrencileri çeltik ekimini yerinde gözlemledi.

30 Mayıs: Tarihi Koyunbaba Türbesi’nde restorasyon çalışmaları başladı

Osmancık’ta bulunan Koyunbaba Türbesi için restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon Kapsamında, Özgün malzemesiyle Meydan Evi yapılacak, aşhane hizmete girecek.

30 mayıs: Seçim sonuçlarını TIR konvoyuyla kutladılar

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Osmancık’ta Cumhur İttifakı seçim sonucunu Saat Meydanı’nda kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekçileri, tırlarında aralarında bulunduğu uzun araç konvoyu yaparak kutlama yaptı.

6 haziran: : Belediye Başkanı Gelgör’den Köy Muhtarlarına Küfürlü Taciz!

Yeni Danişment Köyü Muhtarı Ahmet Çakallı, kendisine tehdit ve küfrettiği iddiasıyla Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’den şikayetçi oldu.

6 haziran: Osmancık’tan İtalya’ya kök hücre bağışı

İtalya’da bir çocuk, Osmancık’tan alınan kök hücrelerin nakledilmesiyle sağlığına kavuşacak.

Osmancık'ta yaşayan Kazım Taş, 2017’de bağışladığı kök hücrelerle İtalya’da yaşayan bir çocuğa umut oldu. Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, duyarlılığından dolayı kök hücre donörü Kazım Taş’a teşekkür etti.

16 haziran: “Müftünün torunu tiyatroya emek verdi”

Osmancıklı hemşerimiz Tomris Çetinel, “Müftünün torunu tiyatrocu olamaz” denilerek başladığı sanat hayatında, Tiyatroya Emek Veren isim olarak ödüllendirildi.

16 haziran: Hasene Çapar, “Yılın İlham Veren İş Kadını” ödülünü kazandı

Tek Yıldız Grup şirketleri yöneticisi Hasene Çapar bu yıl üçüncüsü gerçekleşen “İlham Verenler” ödül gecesinde “Yılın İlham Veren İş Kadını” ödülünü kazandı.

16 haziran: 29 yıl önce bomba patlaması sonucu Şehit düşen Polis Memuru kabri başında dualarla anıldı

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, 1994 yılında bomba patlaması sonucu görevi başında Şehit düşen Polis Memuru Hurşit Şeker'i mezarı başında dualarla andı.

23 haziran: Osmancık’ta 4. kattan düşen adam hayatını kaybetti

Osmancık’ta 100 yaşındaki adam 4. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Olay, Şenyurt Mahallesi TOKİ sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 100 yaşındaki Kemal Yücel henüz belirlenmeyen bir nedenle 4. kattan aşağı düşerek yaşamını yitirdi.

23 haziran: Haberimiz yetkilileri harekete geçirdi!

Günde 10 binden fazla aracın geçtiği, Osmancık’ın uluslararası E-80 ,D-100 karayolu kenarında bulunan kanalizasyon taşınca ortaya pis görüntüler çıkmıştı.  Haberimizin ardından ilgili yetkililer duruma kayıtsız kalmayarak sorunu çözdü.

Koyunbaba Mahallesi E-80 karayolu üzerinde bulunan kanalizasyon geçtiğimiz günlerde taştı. Pis atık sular çevreye yayılınca, yolu kullanan mahalle sakinleri ve yol boyu esnafı yıkanmasını ve dezenfekte edilmesini istemişti. Gazetemiz Evrim'in "Vatandaş dezenfekte edilmesini istiyor" başlıklı haberi üzerine ilgili yetkililer duruma kayıtsız kalmadı.

Ekipler söz konusu bölgeye gelerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Pis kanalizasyon atıklarının üzeri mıcırlı kumla örtülürken, genişçe bir alana da düzenli bir görünüm kazandırıldı.

Yapılan çalışma vatandaşlar tarafından çevre ve sağlık sorunlarının çözümüne yönelik atılan olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

23 haziran: Kadir Çevrim vefat etti

Cumhuriyet Mahallesinde oturan; Ahmet, Bayram ve Bilal Çevrim’in kardeşi Kadir Çevrim vefat etti. Merhumun cenazesi Beyler Çelebi Camiinden Asri Mezarlığa defnedildi.

27 haziran: Genç yazarımız üniversiteyi bölüm birincisi olarak bitirdi

Gazetemiz yazarlarından Çağla Aleyna Çevrim, üniversitesi eğitimini bölüm birincisi olarak tamamladı.

OGC Başkanı Bilal Çevrim ve Gülay Çevrim çiftinin kızı, gazetemiz genç yazarlarından Çağla Aleyna Çevrim, Çanakkale Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümündeki eğitimini birinci olarak tamamladı.

27 haziran: Avrupa üçüncüsü pehlivana davullu-zurnalı karşılama

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 110 kiloda ülkemizi temsil eden Osmancıklı güreşçi ilçede davul zurna ile karşılandı.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 110 kiloda ülkemizi temsil eden Osmancıklı güreşçi Ruşen Arda Güler, üçüncü oldu ve Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı.

27 haziran: Osmancık’ın tarihini magnetlere işlediler

Osmancık Aile Destek Merkezi’ndeki kursiyerler ilçenin tarihi ve kültürel simgelerini, el emeğiyle ürettikleri magnetlere işliyor.

Kursiyer kadınlar ilçenin tarihi mekanlarından Koyunbaba Köprüsü, Koyunbaba Türbesi, İmaret Camii, Kandiber Kalesi ve ilçenin manevi değerlerinden Koyunbaba Hazretlerinin silüetini magnetlere işledi.

27 Haziran: Sahipsiz hayvanlarla ilgili karar alındı

Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği haziran ayı Encümen Toplantısı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin başkanlığında Osmancık Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda Birliğin yıllık faaliyet programı kapsamında Osmancık, Kargı, Oğuzlar ve Dodurga ilçelerini kapsayacak şekilde "kısırlaştırma, küpe ve çip takılması" ile ilgili olarak hizmet alımı ihalesine çıkılması kararlaştırıldı.

4 Temmuz: "Güle Güle Gadacım"

TEDAŞ'dan emekli Turan oğlu Ahmet Gündoğdu son yolculuğuna uğurlandı.

4 Temmuz: Milattan Sonra seçilen Belediye Başkanı, Milattan Önce kurulan Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nu unutmadı!

Kısa bir süre önce ilçe halkı tarafından kullanılmaya başlanan Türk Devletleri Parkı'nda bir detay vatandaşların gözünden kaçmadı.

Haber hattımıza ulaşan vatandaşlar Türk Devletlerinin bilgilerinin yer aldığı taş levhalarda yanlış bilgiler ve hatalar olduğunu belirterek “Milattan Sonra seçilen Belediye Başkanı, Milattan Önce kurulan Büyük Selçuklu İmparatorluğunu unutmadı.! Bu nasıl Milliyetçilik? Bu nasıl ülkücülük?" şeklinde hem soru sordu hem de mizahi bir yaklaşımda bulundu.

4 Temmuz: Osmancık'ta 'Birlik Cem'i düzenlendi

Osmancık'ta Koyunbaba Hazretleri ve Abdal Musa Birlik Cem'i düzenlendi.

7 temmuz: Osmancık’ta Şehidimizin adının verildiği parkın durumu içler acısı

Şehidimizin adının verildiği parkın son durumu içler acısı vaziyette. Rengi solmuş Türk Bayrağı değiştirilsin, kırık tabela onarılsın, çocuk oyun alanı, çürük, paslı çöp kovaları tehlike saçıyor…

Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde Temmuz 2007 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muzaffer Karaca’nın adının verildiği parkın son durumu yürek burktu.

7 temmuz: Su kesintilerinden vatandaşa gına geldi!

Osmancık’ta bazı mahallelerde son aylarda su kesintileri yaşanıyor. Elektrik, doğalgaz çalışmaları, su depolarının bakım-onarımı adı altında yapılan su kesintilerinin sıklığına dikkat çeken vatandaşlar, susuzluk sebebiyle zor günler yaşadıklarını ifade ederken 2019 yerel seçimleri öncesi verilen vaatleri de hatırlattı.

Temizlik başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını bile taşıma suyla gidermeye çalıştıklarını anlatan vatandaşlar, son 1 ayda yaşanan su kesintilerinin Bakım-Onarım adı altında gerçekleşmesinin anlamını yitirdiğini ifade etti.

11 temmuz: Osmancık'ta yıldırım düştü: 1 yaralı

Osmancık'ta yıldırım düşmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Osmancık'a bağlı Akören Köyü kum ocağı mevkiinde Mukadder Ka'nın bulunduğu alana yıldırım düştü.  Olayda yaralanan genç kadın, 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılarak Osmancık Devlet Hastanesine kaldırıldı.

11 temmuz: 10 sokak köpeğinin saldırdığı genç yaralandı!

Osmancık'ta 10 sokak köpeğinin saldırısına uğrayan geç yüzünden yaralandı. Yüzünden yaralanan ve gömleği parçalanan genç soruna çözüm bulunmasını istedi.

14 temmuz: Mahalle sakinlerinden şikayet ve talep var!

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, belediyenin ayrımcılık yaptığını iddia ederek bu durumdan şikâyetçi olurken yarım yamalak yapılan işlerin tamamlanmasını istedi.

Cumhuriyet Mahallesi, sakinleri Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ün  ‘Her mahalleye eşit hizmet’ sözünü anımsatarak belediyenin hizmet konusunda ayrımcılık yaptığını iddia etti. Sıtkı Solak sokakta bulunan ve yaklaşık 1800 metre kare alanda yapılması planlanan parkın sağından solundan kırpılarak yapımına başlandığını, yaklaşık 2 yıldır bir türlü tamamlanmadığını belirten mahalle sakinleri 60’ın üzerinde imza topladıklarını söyledi.

Parka, kamelya gibi sosyal donatı ve spor aletlerinin inşa edilmesini de talep eden mahalle sakinleri, topladıkları imzalara rağmen belediyenin bir türlü çözüm üretemediğinden dert yandı.

18 temmuz: Vatandaş belediye başkanına seslendi: “Seni başkan diye tuttuk ama…”

Gazetemize konuşan vatandaşlar belediye hizmetlerinden memnun olmadıklarını ifade ederek belediye başkanına seslendi.

Kaldırımlarda ve yol kenarlarında büyüyen otların temizlenmesini talep eden Arif Saykal, belediye başkanına seslenerek; “Belediye başkanı olarak seni tuttuk ama Koyunbaba Mahallesini unuttun. TOKİ’lerin oraları bir gez gör. Oturmaynan iş çıkmıyor. 

Kaldırımlardaki ot diz boyu. Caddemizde hız kesici kasis de yok. Çoluk çocuk, okula gidip gelirken sıkıntı yaşıyor.

Burası Koyunbaba Mahallesi, oyun çok çıktığı yer. Belediyenin bakmadığı yer. “dedi.

Bir başka vatandaş ise ; “Görevli arkadaşları bir gönderin. Mahallemize sinek ilaçlaması yapılmıyor” diyerek tepkisini gösterdi.

18 temmuz: Tiyatro oyununun ortasında evlenme teklifi

Osmancık’ta Muhammet Tatar, tiyatro oyunun ortasında sahneye çıkarak kız arkadaşı Selenay Yalçın’a evlenme teklif etti. Sürpriz evlenme teklifi seyircilerinde desteğiyle mutlu sonla noktalandı.

21 temmuz: İpe asılı bulunmuştu, hastanede hayatını kaybetti

Osmancık’ta bir kişinin girdiği bunalım sonucu hayatına son verdiği, olay esnasında çevrede bulunanların yardım etmek yerine cep telefonları ile görüntü almaya çalıştığı olaya aile tepki gösterdi.

Olay Osmancık’ta bir tuğla kiremit fabrikasında yaşandı. Edinilen bilgilere göre fabrikada yükleyici olarak çalışan Ali Kopar diğer işçiler tarafından veranda kirişinde boynundan iple asılı halde bulundu. İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen 112 Acil ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Ali Kopar hastaneye kaldırıldı.

Osmancık Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleyle yaşama döndürülen adam Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Girdiği bunalım sonucu intihar girişiminde bulunan Kopar, kaldırıldığı hastanede doktorların bütün müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Yardım etmek yerine cep telefonu kamerasına çektiler

Öte yandan olayın gerçekleştiği fabrikada çalışan diğer işçilerin yardım etmek yerine cep telefonları ile görüntü kaydı yaptıkları ve kaydedilen görüntüleri başkaları ile paylaştıkları, bu paylaşımlara Kopar’ın ailesinin tepki gösterdiği ve suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Ali Kopar'ın, cenazesi Dodurga ilçesine bağlı Dikenli köyünde toprağa verildi.

21 temmuz: Osmancık Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü kuruldu.

1 Ağustos: Yarım asırlık çınar kurumaya terk edildi!

Osmancık’ta en az yarım asırlık olduğu bilinen çınar kurumaya terk edildi.

Yaklaşık 40 yıl boyunca hizmet veren eski Belediye Binası geçtiğimiz yıl Aralık ayı başında yıkılmıştı.  Eski belediye binasının yıkılmasının ardından Belediye Kültür Merkezi de yıkıldı. Yıkım alanı içerisinde bulunan ve yaklaşık yarım asırlık olan çınar ağaçlarından bir tanesi kurumaya başladı.

1 ağustos: Kaleden kopan kaya parçası, hareket halindeki otomobilin üzerine düştü

Tarihi Kandiber Kalesi'nden kopan kaya parçası, hareket halindeki aracın üzerine düştü.

Edinilen bilgilere göre Yazı Mahallesi Şht. Sebahattin Öremiş Caddesi üzerinde hareket halinde olan Emrah Buldu yönetimindeki 19 ACE 478 plakalı otomobilin üzerine tarihi Kandiber Kalesinden kopan kaya parçası düştü. Otomobilin Sunroof camını kıran kaya parçası korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Sürücünün yara almadan atlattığı olayda polis konuyla ilgili tutanak tuttu.

25 Temmuz 2023 Salı günü sabah saatlerinde de kaleden kaya parçaları düşmüştü. Ucuz atlatılan bu kazaların tekrar yaşanmaması için Kandiber Kalesinde gerekli önlemlerin alınması bekleniyor.

4 ağustos: TOKİ isyanı karşılık buldu! Yönetim konut alıcılarına devredildi.

TOKİ’nin yaklaşık 4 yıl önce teslim ettiği, 357 konutlu Koyun Baba 4. Etap sakinleri Emlak Konut tarafından atanan yönetime tepki vermiş artan aidatlara da isyan etmişti. Birçok kez durumu protesto eden konut sakinlerinin isyanı karşılık buldu. Yönetim konut alıcılarına devredildi.

8 ağustos: Osmancık’ta adres mağduriyeti

Osmancık’ta 2021 yılında Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda Org. Ahmet Çörekçi Caddesi ve Burhan Uludağ Caddesi’nin adları değişti.  Org. Ahmet Çörekçi Caddesi’nin adı Alparslan Türkeş Caddesi olurken, Burhan Uludağ Caddesi’nin yeni adı da Rıfat Göbel Caddesi oldu.

Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda adları değişen caddelerde yeni adresler ise henüz binalara mahsus numara tabelalarına yansıtılmadı. Konuyla ilgili haber hattımıza ulaşan vatandaşlar başta kendileri olmak üzere, kargo ve postacıların mağdur olduğunu belirtti.

Daha fazla mağdur olmak istemeyen vatandaşlar, Osmancık Belediyesi’nden binalara mahsus numara tabelalarının yeni şekli ile değiştirilmesini talep etti.

8 ağustos: Osmancık Aile Destek Merkezi ilk kermesini açtı

Osmancık’ta kısa bir süre önce açılan 2 kursta 27 kadının eğitim gördüğü Aile Destek Merkezi (ADEM) ilk kermesini gerçekleştirdi.  Kermeste el emeği göz nuru ile işlenen hediyelik eşyalar sergilenirken, yöresel gıda eğitimi alan bayanların hazırladığı çikolatalar ise kermese katılanlardan tam not aldı.

15 Ağustos: Caddenin yarısı asfalt, yarısı toprak: “Bir adımla mağduriyet”

Osmancık Esentepe Mahallesinde bulunan Menderes Caddesi’nin yarısının asfalt yarısının ise toprak olması yüzünden mahalle sakinleri yazın toz, kışın ise çamurla mücadele ediyor.

Esentepe Mahallesi Küme Evler’de 50 yıldır bitmeyen alt yapı çilesi devam ediyor. Seçimden seçime ziyaret edilerek vaatlerin havada uçuştuğu mahallenin Kümevler mevkiinde alt yapı sorunu devam ederken cadde ve sokakları toprak zeminden öteye gidemedi. Mahallede bulunan Menderes Caddesinin yarısının asfalt, yarısının toprak olması görenleri hayrete düşürürken, mahalle sakinlerini ise bezdirdi. 

Esentepe Mahallesi Kümevler sakinlerinden Muzaffer Çevik, tapusuz evlere tapularının verilmesini, alt yapı sorununun çözülmesini, cadde ve sokaklarının toprak zeminden asfalt zemine geçmesini talep etti.

Bir adımla mağdur olduklarını ifade eden Çevik; “Belediyeye sorduğumuzda bize devlet orayı yolları yapması için ihaleyle Kırıkkaleli bir müteahhite verdiğini söyledi. 2022 yılının 9’uncu ayında başlayıp 2023 yılının 4’üncü ayında bitecekti. Ama müteahhit gelmedi.

Şimdi bize ‘tapularınızı vereceğiz ama metrekaresi bin lira’ dediler. Biz Dursun Otuzbir’in belediye başkanlığı döneminde arsaları zaten almıştık. Ama onları encümen kararıyla yok saydılar. Bana göre buranın sonu mahkemelik.

Burada mağdur olan bin beş yüz kişi var. Bizim isteğimiz alt sokağa ne veriliyorsa bize de verilmesi. Oranın tapusu var doğalgazı var altyapısı var. Bizde hiçbir şey yok, bir adımla mağdur olduk. Hala kömür yakıyoruz. Su deposunun yanındaki evlere bile su az geliyor. Bizde vergimizi veriyoruz ama eşit hizmet sağlanmıyor.

 İsteğimiz ayrımcılığın bitmesi, tapularımız verilip gerekli altyapı çalışmalarının başlaması” dedi.

22 ağustos: Kentsel dönüşüm bekleyen mahalle sakinleri belirsizlikten şikayetçi

Güney Mahallesi’nde uzun süredir konuşulan ancak bir türlü başlamayan kentsel dönüşüm çalışmaları mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Kentsel dönüşüme gireceği için binalarına bakım-onarım yapamadıklarını söyleyen mahalle sakinleri net ve kesin bilgi bekliyor.

22 ağustos: Nihayet!.. Osmancıklı Aşık Ali Açık kitabı yayınlandı

Bir vefa örneğiyle karşı karşıyayız…

Kırk üç yıl önce Osmancık Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Doç. Dr. Zeki Gürel, Osmancıkla ilgili araştırmalarını ve çalışmalarını kitap olarak yayınlamaya devam ediyor. Ocak 2023 ilçemize gelerek "Dünden yarına Osmancık" konferansı veren Doç. Dr. Zeki Gürel, Şair, gazeteci Ali Açık’ın hayatı, sanatı ve eserlerini kaleme aldığı kitabının yayına hazır olduğu müjdesini vermişti. Nihayet!.. Osmancıklı Aşık Ali Açık kitabı yayınlandı.

25 ağustos: Eski toprak soruyor: Huzurevi ne zaman hizmete girecek?

Yaklaşık 8 yıl önce imzalanan bir protokolle Osmancık gündeminde yer alan Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ne zaman hizmete gireceği merak ediliyor.

Son aylarda gazetemize ulaşan kimi vatandaşlar Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sağlayacağı istihdamı merak ederken, geçtiğimiz günlerde İmaret Camii’nin bahçesinde karşılaştığımız 87 yaşındaki Mustafa Kişner, “Huzurevi, ne zaman hizmete girecek” dedi.

Huzur evi ile ilgili merak ettiği çok şey olduğunu söyleyen Kişner, “Huzurevinin yıl sonuna biteceği konuşuluyordu. Ne zaman hizmete girecek belli mi?” diye sorarak konuyu gündeme getirmemizi istedi.

Eski toprağın isteğini geri çevirmiyor, ilgili yetkililerin cevaplandırması için Mustafa Kişner’in sorusunu yineliyoruz.  Osmancık Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ne zaman hizmete girecek?

29 ağustos: Kızılırmak, kirlilik nedeni ile yeşile büründü

Osmancık’ta şehir merkezini ikiye ayıran Kızılırmak Nehrinin yüzeyi kirlilik nedeni ile yeşile büründü.

Osmancık’ta debisi düşen Kızılırmak’taki kirlilik dikkat çekti. Nehir, atılan atıklarla birlikte çöplüğe dönerken, su yüzeyi ise plastik atıklar, çöpler ve sazlıklarla kaplandı. Yeşil renge bürünen nehir vatandaşları da tedirgin ediyor.

29 ağustos: CHP Osmancık’ta Sadık Eker, beşinci kez başkan

Cumhuriyet Halk Partisi Osmancık İlçe Kongresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gergin geçen kongreye tek liste halinde gidildi ve mevcut başkan Sadık Eker 5'inci kez yeniden seçildi.

1 eylül: Sakarya’dan kaçırılan bebek Osmancık'ta bulundu

Boşanmada aşamasındaki babası tarafından Sakarya’dan kaçırılan bebek, polis ekipleri tarafından Osmancık'ta bulundu.

5 eylül: MHP Osmancık'ta Selim Dölcü dönemi

Milliyetçi Hareket Partisi Osmancık 14. Olağan ilçe kongresi gerçekleştirildi. MHP Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Selim Dölcü, ilçe başkanı oldu.

5 eylül: 50 yıldır kullanılan yolun yarısı satıldı! Sokak sakinleri mağdur oldu

Osmancık Esentepe Mahallesi Salihler Sokak’ta bulunan yolun yarısı satıldı. 50 yıldır kullanılan yolun yarısına tel örgü çekildi.

Tapuda Koyunbaba Mahallesi Büyük Mezarlık Mevkii olarak geçen (Osmancık Devlet Hastanesi arkası) Esentepe Mahallesi Salihler Sokak’ın yarısı satıldı, yol tel örgü ile ikiye ayrıldı. Sokak sakinlerinden Tuncay Kocatüfek, Recep Yücel, Halime Yücel ve Sevgi Yücel 50 yıldır kullandıkları yolun yenisi açılmadan kapatılmasına tepki gösterdi.

5 eylül: Baraj kenarında ölü bulundu!

Osmancık, Kamil Köyünde, yakınlarının haber alamadığı 40 yaşındaki Halime Eker, baraj kenarında ölü bulundu.

12 eylül: Osmancık RAM 5 ilçeye hizmet vermeye başladı

Osmancık'ta Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) hizmete girdi. Merkez, Osmancık dahil 5 ilçeye hizmet vermeye başladı.

12 eylül: Osmancıklı usta elektrikli motosikletleri güneş enerjisi ile şarj ediyor

Osmancık’ta motosiklet tamircisi ve satıcısı olan Şahin Büyükeke, özel bir firmanın geliştirdiği cihaz ve güneş enerji paneli taktığı elektrikli motosikletleri, güneş enerjisiyle çalışır hale getirdi.

19 eylül: Seçim öncesi verilen söz tutulmadı: Bu köprü ne zaman yapılacak?

Osmancık Esentepe Mahallesi’ne yaklaşık 4,5 yıl önce verilen köprü sözünün yerine getirilmesi bekleniyor.

Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin üzerinden tam 4,5 yıl geçti. Her seçim öncesi aynı vaatleri dinlediklerini belirten ancak hiçbir sorunlarına çözüm üretilmediğini ifade eden Esentepe Mahallesi sakinlerinden bir vatandaş 2019 yılındaki seçim öncesi verilen sözlerden birini hatırlatarak yerine getirilmesini istedi.

“Menfez sel sularını taşıyamıyor”

Mahallenin Kümeveler mevkiinin her türlü belediye hizmetlerinden mahrum edildiğini ifade eden vatandaş, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ün verdiği köprü sözünü yerine getirmesini istedi.

19 eylül: Hastanede rüşvet iddiası: İdari soruşturma başlatıldı

Osmancık Devlet Hastanesi rüşvet iddiasıyla çalkalandı. İddiayla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre Osmancık Devlet Hastanesinde çalışan bir işçi Temizlik Birimi Şefi E.G'nin kendisinden rüşvet istediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Çorum İl Sağlık Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.  Birim Şefi E.G'nin iddiaları kabul etmediği öğrenilirken, yürütülen soruşturma bitene kadar yetkilerinin askıya alındığı öğrenildi. Soruşturmayı yürütmek için ise bağımsız bir müdürün yetkili kılındığı edinilen bilgiler arasında.

19 eylül: Elektrik direği korku yaratıyor: Direk yıkılmak üzere

Osmancık, Yeşilçatma Mahallesinde bulunan elektrik direğinin yıkılmak üzere olduğunu ve tehlike arz ettiğini belirten vatandaşlar önlem alınmasını istedi.

Osmancık Yeşilçatma Mahallesi 1. Kale Çıkmazında bulunan elektrik direği, çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Konuyla ilgili haber hattımıza ulaşan bir okurumuz, elektrik direğinin en ufak bir rüzgârda sallandığını, bu durumun ise bölge sakinlerini tedirgin ettiğini belirtti.

Betondan olan direğin, betonlarının dökülerek demirlerin ortaya çıktığını ifade eden okurumuz, direğin devrilmesi durumunda bölgede herhangi bir facianın yaşanabilir olmasının, birinin başına istenmeyen bir olayın gelmesinin önüne geçilmesini isteyerek, mahalle sakinleri olarak direğin yenisiyle değiştirilmesini talep etti.

22 eylül: Çörekçi Paşa memleketinde

Emekli Orgeneral, Ahmet Çörekçi, hemşehrileriyle bir araya geldi.

Emekli Orgeneral, Ahmet Çörekçi memleketi Osmancık’a geldi. İlk olarak akraba ziyaretlerini yapan Çörekçi Paşa, Kızılırmak Sahilinde Maarifin yerinde hemşehrileriyle bir araya geldi. Çörekçi Paşa’nın öğrencileri, çocukluk arkadaşları, emekli asker, emekli emniyet personeli, emekli öğretmen ve akrabalarının bulunduğu çaylı sohbet yaklaşık 2 saat sürdü.

26 eylül: İnşaat ustası trafik kazasında yaşamını yitirdi

Osmancık'ta üç tekerlekli motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü Dursun Danacı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

29 eylül: Ana su borusu patladı, ortalık göle döndü

Osmancık'ta Koyun Baba Mahallesi Duran Ceylan Caddesinden geçen ana su borusunun patlaması sonucu 3 cadde ve 1 ara sokak dakikalar içinde göle döndü.

29 eylül: Kimi esnaf tezgah alanı kirasından, kimi esnaf ise panayır tarihinden şikayetçi

Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında belediyenin tahsis ettiği alanda panayır esnafı tezgah alanlarını kiralayarak satışlarına başladı. İlçe esnafı bin lira olan tezgah alan kirasından şikayetçi olurken şehir dışından gelen esnaf festival tarihinin değiştirilmesini talep etti.

3 ekim: Cezaları az bulan emekli öğretmen asılmayı talep etti!

Osmancık’ta yaşayan öğretmen, emeklilik sonrası gelen disiplin soruşturmasında teklif edilen cezaları az buldu, savunmasında asılmayı talep etti.

Osmancık’ta bir lisede görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan öğretmen İbrahim Düşünceli, emeklilik sonrası gelen disiplin soruşturmasında ilginç bir savunma yaptı.  Emekli olduktan 5 ay sonra 8 Eylül 2023 tarihinde hakkında açılan disiplin soruşturmasına istinaden 26 Eylül 2023 tarihinde savunması istenen yazıyı alan İbrahim Düşünceli teklif edilen aylıktan kesme ve uyarı cezalarını az bularak asılmayı talep etti.

3 ekim: Osmancık’ta okulun 3. kat penceresinden düşen öğrenci ağır yaralandı.

Olay bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Esentepe Mahallesi’nde bulunan Ömer Derindere Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi E.Ş. henüz belirlenemeyen bir nedenle okulun 3. kat penceresinden beton zemine düştü.

3 ekim: Osmancık’ta sağanak yağış sonrası Uzunkavak Yolu dereye döndü

3 ekim: Otobüs kazasında hayatını kaybeden genç kız Osmancık'ta toprağa verildi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde devrilen yolcu otobüsünde hayatını kaybeden Osmancıklı üniversite öğrencisi Semanur Tahtakılıç Gökdere Köyünde toprağa verildi.

6 ekim: 60 yıllık okulun yıkımı başladı

Osmancık’ta ilçenin işlek noktalarından birinde yer alan Atatürk Ortaokulu’nun yıkımı başladı.

6 ekim: Kuruyan ağaçlar kesildi, Kent Meydanı çalışmaları başladı

İhalesi ve yer teslimi yapılan Kent Meydanı için çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında birkaç ay içerisinde kuruyan 4 ağaçtan 3’ü de kesildi.

10 ekim: “Seçim yaması”

Caddeye hem asfalt hem de beton yama

Osmancık Esentepe Mahallesinde bulunan Menderes Caddesi yama çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Yolda oluşan bozulmalara hem asfalt hem de beton yama ile çözüm bulundu.   Vatandaşlar; Beton ve asfalttan oluşan yamalar da hiç samimi gelmiyor. Bu yapılan işe hizmet değil seçim yaması denir.”  diyerek tepkisini dile getirdi.

17 ekim: Osmancık Belediyespor BAL'dan çekildi!

Osmancık Belediyespor beş yıldır mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligden çekilme kararı aldı.

17 ekim: Tarihi İmaret Camii bahçesinde zeytin hasadı

Osmancık’ın günümüze ulaşabilmiş yapılardan en eskisi olan İmaret Camiinin bahçesinde yılın ilk zeytin hasadı yapıldı.

20 ekim: Alzheimer hastasıydı, mezarlıkta vefat etti

Osmancık'ta 88 yaşındaki Alzheimer hastası Yusuf Şık Asri mezarlıkta bulunan bir ağacın yanında vefat etti.

24 ekim: Osmancık'ta 3 gün süren su kesintisine tepki!

Osmancık'ta bazı mahallelerde 3 gündür uygulanan su kesintisine vatandaşlar tepki gösterdi.

Osmancık'ta Şenyurt, Esentepe ve Koyunbaba Mahallesinde Perşembe gününden itibaren belediye tarafından su kesintisi uygulanmaya başladı. Belediye anons sisteminden ve sosyal medya hesabından kesintinin arıza nedeniyle olduğunu duyururken vatandaşlar 3 gündür uygulanan kesintiye tepki gösterdi.

27 ekim: Kız futbol takımı kuruldu!

Spor camiasının tanınmış isimlerinden Antrenör Tuncay Akıllı, geleneksel düşünceleri yıkarak Osmancık'ta kız futbol takımını kurarak tarihi bir adım attı.

31 ekim: Osmancık’ta 100’cü Yıl Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı’nın 100’cü yıldönümü, Osmancık’ta törenlerle kutlandı.

31 ekim: Korkulan oldu! Kaldırımda açık bırakılan kablo borusu tehlike saçtı  

Osmancık’ta birçok kaldırımda açık bırakılan kablo borularının tehlike saçtığını geçtiğimiz yıl gündeme getirmiştik.  Korkulan oldu, katırımdaki kabloya ayağı takılan kadın düşerek yaralandı.

31 ekim: Muhtarlar Derneği Başkanı son yolculuğuna uğurlandı

Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş, namıdiğer Komando Faruk son yolculuğuna uğurlandı.

31 ekim: Osmancıklı hemşehrimiz Prof. Dr. Özgür Yağan, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atandı.

3 kasım: Haberimizin ardından, okul yolu kaldırıma kavuşuyor!

Osmancık Koyunbaba İlkokulu’na ve Meliha Rıfat Ortaokuluna giden bazı yollarda kaldırım olmayınca öğrenciler korkuyla okula gidip gelirken, ailelerde herhangi bir facia yaşanmasından endişe ediyordu. Ailelerin endişesini dile getirdiğimiz haberimizin ardından yetkililer harekete geçti.

Gazetemizin birçok sayısında Koyunbaba İlkokulu’na ve Meliha Rıfat Ortaokulu’na günde 4 sefer gidip gelen öğrencilerin çileli okul yolunu gündeme getirmiştik. Son olarak okurlarımızdan gelen ihbar üzerine  20 ekim tarihinde "Yol yama tutmuyor" başlığı ile yayımladığımız haberin ardından belediye söz konusu güzergahta kaldırım çalışmalarına başladı.

Kaldırım çalışmalarının Hoca Saadettin Sokak ve Yıldırım Beyazıt Sokak'ta başladığı görüldü.

3 kasım: İnşaatta çalıştığı sırada iskeleden düşerek hayatını kaybetti

Kastamonu’da inşaatta çalıştığı sırada iskeleden dengesini kaybederek beton zemine düşen Osmancık Dörtçelik, OSYAP firması ortaklarından Alparslan Çelik vefat etti.

10 kasım: Halk Ozanı Rüştü Şeker anısına futbol turnuvası

Geçtiğimiz yıl vefat eden Osmancıklı Halk Ozanı Rüştü Şeker anısına futbol turnuvası düzenlendi.

10 kasım: Osmancık AK Parti Kadın Kolları Başkanlığına Vesile Zengin atandı.

24 kasım: İnanç turizmine katkı sağlayacak, Kepçeli Dede Türbesi restore ediliyor!

Osmancık'ta inanç turizmine katkı sağlayacak çalışmalardan biri için protokol imzalandı. Ulucami Mahallesi'nde bulunan Kepçeli Dede Türbesi restore edilecek.

24 kasım: 72 yaşındaki adam Osmancıklı aileyi katletti! 5 ölü

Ankara'da yaşayan Osmancık Başpınar Köyü nüfusuna kayıtlı ailenin evini basan 72 yaşındaki komşu adam aileden ikisi çocuk 5 kişiyi öldürdü.

Olay, Sincan ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi Papatya Sokak’ta bir apartmanda meydana geldi. İddialara göre, Tahsin Ü. (72), sürekli gürültü çıkardıkları için tartıştığı üst komşularının evini pompalı tüfekle bastı. Tahsin Ü., evde bulunan Behiye Turgut (69), oğlu Hamdi Turgut (41) ve Osmancıklı gelini Suna Ulukulu Turgut (40) ile çiftin çocukları Mustafa Turgut (13) ve Ceyda Turgut’a (11) 9 el ateş etti. Cenazelerin Ankara'da defnedildi.

24 kasım: Osmancık Sırık Kebabının lezzeti il sınırlarını aştı

İlçemiz yemek kültürünün en meşhurlarından biri olan Osmancık Sırık Kebabının lezzeti il sınırlarını aştı. Geleneksel yöntemlerle yapılan Sırık Kebabının lezzeti de yapılışı da ulusal gündemde yerini aldı.

28 kasım: Rögardan taşan su D-100'ü bastı, çay yatağında heyelan oldu

Osmancık’ta sağanak yağış etkisini gösterdi. Rögardan taşan sular D-100 karayolunu bastı, çay yatağından gelen sel suları heyelana neden oldu. 

28 kasım: “Özel mülküm” dedi 3 mahalle 3 köy ve 1 ilçeye giden yolu kapattı

Osmancık’ta yaşayan Uğur Asiltürk ve ailesi özel mülkü olduğu gerekçesiyle Gemici, Çay, ve Gürleyik Mahalleleri ile, Kumbaba, Ağıroğlan, Fındıcak Köyü ve Dodurga ilçesine ulaşımı sağlayan, Kumbaba Köprüsünün girişinden, Ergenekon Caddesi kavşağına kadar olan yolu araç trafiğine kapattı.

Belediyeden yazılı belge alan Asiltürk, mülkünden geçen yolu geçici olarak ulaşıma açtı

28 kasım: 6 ayda bu hale geldi! Otopark bariyerleri bir bir sökülüyor

Kısa bir süre önce ilçe halkı tarafından kullanılmaya başlanan Türk Devletleri Parkı'nda bulunan otopark alanındaki demir bariyerler bir bir yerinden söküldü.

1 aralık: "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galasının ardından Osmancık’ta bir araya geldiler

"Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmin galasına katılan şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ve filmin senaristi Uğur Kılıç Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay’ı ziyaret etti.

"Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" adlı film ilk galası Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın kullandığı bağlama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildi.

1 aralık: Evinin önüne park edilen TIR araçlarını CİMER’e şikayet etti

Osmancık'ın birçok noktasına gelişigüzel park edilen ve sayıları her geçen gün artan TIR ve kamyonlara çözüm bulunması istendi. 

Osmancık Esentepe Mahallesinde yaşayan adı bizde mahfuz bir okurumuz evinin önüne park edilen TIR ve kamyonlardan mustarip olduğunu bildirdi.  Gelişigüzel park edilen TIR araçlarının yoldan geçen su borularını da patlattığını iddia eden okurumuz durumu yerel yetkililere de bildirdiğini söyledi.

1 aralık: Osmancıklı genç kızın öldüğü asansör kazasında tutuklu sayısı 4’e yükseldi

Aydın’ın Efeler ilçesinde öğrenci yurdunda Osmancıklı öğrenci Zeren Ertaş'ın öldüğü asansör kazası ile ilgili olayda Ankara’da yakalanan asansör firmasının mühendisi tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 4’e yükseldi.

5 aralık: Osmancık’a kavşak talebi

Osmancık Yeni Mahalle sakinleri kavşak talebinde bulundu.

Osmancık’ın merkez mahallelerinden yeni Mahalleye yeni kavşak talebinde bulunuldu.  Osmancık’ın ana arterlerinden biri olan Org. Ahmet Çörekçi Caddesi üzerine talep edilen Kavşağın Rüzgarlı Sokak ile bağlantılı olacağı öğrenildi.

5 aralık: Osmancık'ta 17 kişi tavuklu pilavdan zehirlendi

Osmancık'ta yedikleri tavuklu pilavın ardından rahatsızlanan 17 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu.

Olay Gürleyik Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Kışla Camiinde bir hayırsever tarafından okutulan mevlidin ardından yemek verildi.  Akşam saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesine baş dönmesi, bulantı kusma şüphesiyle ilk belirlemelere göre 17 kişi başvurdu. Başvuran kişilerin Kışla Camiinde verilen tavuklu pilavdan yediği öğrenildi.

8 aralık: Osmancık’ın Efe’si Türkiye İkincisi

Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Osmancıklı güreşçi Efe Anıl Al 125 kiloda Türkiye ikincisi oldu.

8 aralık: Görme engelli vatandaş verilen sözün tutulmasını istedi

Osmancık’ta gündemden düşmeyen trafik sorunu ve erişilebilir olmayan çevre koşulları, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Şaban Aksoy, 50 yaşında, doğuştan görme engelli.  Yeni Mahalle’de yaşıyor. Şaban Aksoy anlatıyor; “Parkın oturma alanlarının olduğu yere kendi başıma geçemiyorum. Bir arkadaş, komşu yardım ederse geçebiliyorum.

Bundan dolayı parkın evimize yakın tarafında oturma alanı olsun istedik. Bunun için Belediye Fen İşlerinden talep de bulunduk. Bir oturma alanı oluşturuldu. Bir şikâyet üzerine Belediye başkanı da masaları zabıta göndererek kaldırtmış.

Bizde paletlerden oturak yaptık. Onlarda görüntüyü bozuyor diye yine zabıtayı göndererek aldırtmış. Şu an beton üzerine serdiğimiz kâğıtların üzerinde oturuyoruz.

Konuyla ilgili Belediye Başkanını ziyaret ettim. Bana ‘Bir hafta sonra geleceğim ’dedi ama 1 ay oldu daha gelmedi.

Başkandan masayı getirmesini istiyorum” dedi.

15 aralık: Öğretmenlerden oluşan arama ve kurtarma ekibi göreve hazır

Osmancık’ta tamamı öğretmenlerden oluşan 30 kişilik arama ve kurtarma ekibi, aldıkları eğitimler ile göreve hazır.

Osmancık’ta gönüllü öğretmenlerden oluşan 30 kişilik arama ve kurtarma ekibi Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda ‘Acil Durum Ekipleri’ eğitimini aldı.

Aldıkları ve alacakları eğitimle olabilecek felaketlere karşı hazır bekleyen ekip Afet/Acil durumlarda AFAD ile koordineli çalışacak.

15 aralık: Otomobilin çarptığı kadın öldü: kaza anı kamerada

Osmancık’ta karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti. Fikriye Karaarslan'ın hayatını kaybettiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

19 kasım: Osmancık zeytininin yağ olma hikayesi başladı

Osmancık’ta yetişen zeytinlerin yağ olma hikayesi başladı.

Osmancık’ın merkez ve Aşağızeytin Köyü’nde yetiştirilen zeytinlerin yağ olma hikayesi başladı. Hasat edilen zeytinler yıkama, yapraklarından ayrıştırma, kırma gibi işlemlerini gördükten sonra suyu, posası ve yağı birbirinden ayrıştırılarak altın renkli veya koyu yeşil zeytinyağına dönüşüyor.

Bölgenin ilk ve tek zeytin ve zeytinyağı üretiminin yapıldığı Osmancık’ta toplanan zeytinler hem sofralık olarak hem de yağa dönüştürülerek tüketilmeye başlandı. Aşağızeytin Köyünde kurulan Yöresel Ürünler Kadın Girişim Kooperatifine alınan zeytinyağı çıkarma makinesi hasat edilen zeytinleri yağa dönüştürüyor.

22 aralık: Çamurlu yoldan illallah eden vatandaş: “Biz yalnız yürüyoruz, Gelgör “

Yazın tozdan, kışın çamurdan geçilmeyen yoldan illallah eden vatandaş, belediyenin “Bizimle yürü Osmancık” sloganına gönderme yaparak “Biz yalnız yürüyoruz Gelgör” dedi.

Osmancık’ta her yağan yağmurda kısa sürede göl haline gelen birçok cadde ve sokak adeta göleti andıran bildik manzaralara sahne olmaya devam ederken, bu olumsuz durumdan vatandaşlar da bıktı. Haber hattımıza ulaşan adı bizde mahfuz bir okurumuz, delik değişik, toprak yolun görsellerini göndererek soruna çözüm bulunmamasından yakındı.

Çay Mahallesi, Kavaközü Sokak’taki çamurlu yoldan illallah eden okurumuz, yağışlı hava sonrası yolun çamurlu halini ve Belediyenin Koyunbaba Kitabesinin yanına bıraktığı “Bizimle yürü Osmancık” sloganının yer aldığı tabelanın görsellerini haber hattımıza iletti. Okurumuz ilettiği görsellere eklediği notta “Biz yalnız yürüyoruz Gelgör” göndermesinde bulunarak gazetemiz aracılığı ile yetkilileri göreve davet etti.

22 aralık: Gençlik ve Spor Bakanlığından Osmancık'a yatırım

Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık İlçe Başkanı Şerif Okudan, geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan spor tesisinin ihalesinin 18 Ocak 2024 tarihinde yapılacağını belirtti.

22 aralık: Prof. Dr. Mahmut Bilgener vefat etti

Arzuhalcı, Dava Vekili merhum Reşat Bilgener’in oğlu, 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mahmut Bilgener (69) vefat etti.

26 aralık: Korkunç kazada hayatını kaybetti

Eski kamyoncu esnaflarından Ahmet Çoşar geçirdiği kaza sonucu vefat etti.

Edinilen bilgilere göre korkunç kaza Çorum'un Dodurga ilçesinde bir maden ocağında meydana geldi.  Maden ocağında manevra yapan bir kamyon orada bulunan Ahmet Çoşar'a çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çoşar'ın hayatını kaybettiği belirlenirken, cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Cenazesi Osmancık'ta toprağa verildi.

26 aralık: Parası ödenmeyince, sokaklara döşenen taşlar söküldü

Çorum’un Osmancık ilçesinde geçtiğimiz haftalarda bazı sokaklara kilit parke taşı döşendi. Taşların parası ödenmeyince kepçelerle döşendikleri sokaktan söküldü.

Edinilen bilgilere göre Osmancık Belediyesi geçtiğimiz ay Kilitli Beton Parke Taşı temini ve döşenmesi yapım işi için açık usul ihaleye gitti. Geçtiğimiz ay sonu verilen son tekliflerin ardından ihaleye alan firma bu ay başlarında sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içerisinde çalışmalara başladı.    

Yeşilçatma Mahallesi, İkizler Sokak, Demir Sokak, Çeltikçiler Sokak ve Tan Sokak’ta başlayan Kilit Parke Taşı döşeme işi yüklenici firma tarafından yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz cuma günü ise söz konusu sokaklara döşenen kilit parke taşlarının firma çalışanları tarafından kepçe marifetiyle söküldüğü görüldü.

Sökülmesine neden olarak firmaya Hakediş ödemelerinin yapılmadığı, buna sebep olaraktan Kilit Parke Taşlarından alınan numunelerin gerekli testten geçemediği iddia edildi.

26 aalık: İlk Kurumsal Kan Bağış Madalyası Osmancık’ın oldu!

Türk Kızılay, en çok kan bağışında bulunan bağışçılarından sonra kan bağışında başarı gösteren kurumlara da madalya vermeye başladı. Bu kapsamda Çorum’da İlk Kurumsal Kan Bağış Madalyası Osmancık’ın oldu!

Uzun süredir kan bağışı çalışmalarına destek veren Osmancık’ta 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu’nda bu defa hem kan bağış çalışması hem de ödül töreni düzenlendi. Sabah saat 10:30’da başlayan Kan Bağışı akşam 18:30 ‘a kadar devam ederken, Çorum’da İlk Kurumsal Kan Bağış Madalyası ‘da yapılan törenle takdim edildi.

29 aralık: Ödenek ayrıldı! 7 bin yıllık kalenin çevresi kamulaşıyor 

Osmancık’ta bulunan 7 bin yıllık kalenin çevresinin, kamulaştırılarak yeşil alana dönüştürülmesi kararı geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kamulaştırma için 209 milyon ödenek ayrıldı.

Editör: İlkay Sever