Osmancık yemek kültürünün en meşhurlarından biri olan Osmancık Sırık Kebabının lezzeti il sınırlarını aştı. Geleneksel yöntemlerle yapılan Sırık Kebabının lezzeti de yapılışı da ulusal gündemde yerini aldı.

Geçtiğimiz aylarda özel bir televizyon kanalı için ilçemizde çekimler yapan Halk Mutfakları Araştırmacı   Adnan Şahin, Osmancık Sırık Kebabının yapılışını konu edindi.

Vali Dağlı; “Basın, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır” Vali Dağlı; “Basın, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır”

Osmancık’ta nezih bir ortam, sakinlik ve lezzeti bulanların adresi olan Bizim Lokanta ’da yapılan çekimlerde meşhur sırık kebabımızın hazırlanış ve pişirilme aşaması analtıldı.

Osmancık Sırık Kebabının lezzeti il sınırlarını aştı (8)

Bizim Lokanta İşletme sahibi Yaşar Akıllı, Halk Mutfakları Araştırmacı Adnan Şahin’e Osmancık Sırık Kebabının geleneksel pişirme tekniğini anlattı.    

Akıllı, Osmancık Sırık Kebabının 4 saatte pişirildiğini belirterek; “Sabah 6 sularında kuzumuzu takıyoruz. Kuzumuzu taktığımız sırık kesinlikle ahşap olacak biz çelik kullanmıyoruz. ” dedi.

Geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan Osmancık Sırık Kebabının tadına bakan Adnan Şahin “Osmancık’ta müthiş bir lezzet var.  Sırık kebabı.

Osmancık Sırık Kebabının lezzeti il sınırlarını aştı (7)

Kuzu ahşap sırık yardımı ile çevriliyor ve odun ateşinde ağır ağır pişiriliyor.

Sırık kebabının benzerlerini Anadolu’da her yerde görürsünüz ama bu kadar lezzetlisini görür müsünüz onu bilmem” dedi.

Osmancık Sırık Kebabının lezzeti il sınırlarını aştı (2)

Editör: İlkay Sever