Osmancık’ta kısa bir süre önce açılan 2 kursta 27 kadının eğitim gördüğü Aile Destek Merkezi (ADEM) ilk kermesini gerçekleştirdi.  Kermeste el emeği göz nuru ile işlenen hediyelik eşyalar sergilenirken, yöresel gıda eğitimi alan bayanların hazırladığı çikolatalar ise kermese katılanlardan tam not aldı.

Osmancık’ın tarihini magnetlere işlediler

Osmancık Aile Destek Merkezi’ndeki kursiyerler ilçenin tarihi ve kültürel simgelerini, el emeğiyle ürettikleri magnetlere işledi. Kursiyer kadınlar ilçenin tarihi mekanlarından Koyunbaba Köprüsü, Koyunbaba Türbesi, İmaret Camii, Kandiber Kalesi ve ilçenin manevi değerlerinden Koyunbaba Hazretlerinin silüetini magnetlere işledi. Aile Destek Merkezinde açılan hediyelik eşya ve yiyecek içecek kursları ile ilçede ikamet eden kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amaçlandı. Aile Destek Merkezi kurslarında eğitim alan 27 kursiyere 3 ay boyunca aldığı uygulamalı ve teorik dersler sonucu sertifika almaya hak kazandı.  Bu sertifikalar ile kursiyerlerin iş gücüne katılması planlandı. Kurs kapsamında yapılan çalışmalar ile; çikolata üretimi, paketlenmesi ve magnet yapımı ile ilçenin bu yönden de tanıtılması amaçlanırken, ürünler Mustafa Kemal Atatürk Parkı’nda sergilendi.

Akpay; “Kurslar Osmancık’ı her yönüyle tanıtacak”

Açılışta bir konuşma yapan Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, “Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından kabul edilen Aile Destek Merkezi projemizde 27 kadın kursiyerimiz görev aldı. Kadın kursiyerlerimize hediyelik eşya ve yöresel gıda olmak üzere 2 adet kurs açarak sosyal ve ekonomik olarak kendilerini destekledik. Aile Destek Merkezimiz de 3 ay boyunca eğitim alan kursiyerlerimiz birer sertifika sahibi oldu. Çikolata kursunda eğitim alan kursiyerlerimi sertifikalı bir şekilde kendileri de istedikleri zaman yapabilecekler. Bundan sonraki iş hayatların da başarılı bir gelecek olacağını düşünüyoruz. Osmancık’ı her yönüyle tanıtacak magnet ve hediyelik eşya kursundan da olumlu güzel geri dönüşler aldık. “dedi.

Devlet üniversitelerindeki 2’nci öğretim programları sona erdi! Devlet üniversitelerindeki 2’nci öğretim programları sona erdi!

Kaya; “Osmancık’ın sanatta, kültürde yer alması için çalışmalar hızla devam ediyor”

Emeği geçen kursiyerlere ve usta öğreticilere teşekkür eden Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya; “Hem tarihi dokuyu, Osmancık’ın geçmişini yaşatmak için yaptığımız bu konaklar ve bu park bugün gerçeklen ayrı bir coşkuyu yaşıyor.  Osmancık’ın sanatta, kültürde yer alması için çalışmaların ne kadar hızlı gittiğini gösteriyor. Bu maksatla emeği geçen kadın kardeşlerimize, usta öğreticilerimize, desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza, valimize, herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

Çiftçi; “Tüm giderler kurs bünyesinde tedarik ediliyor”

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi; “Aile Destek Merkezimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın teklifi, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile açılıyor. 3 ay süren eğitimlerde kursiyerlerimizin tüm giderleri, kurs bünyesinde tedarik ediliyor. Bu merkezlerde kursiyerlerimiz hem sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılaşmış oluyor hem de el emeği göz nuru eserlerle meslek öğreniyorlar. Emek veren, sertifika almayı hak eden kursiyerlerimize teşekkür ediyor bu kursların devamını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmalarından ardından kermesin açılış kurdelesi protokol mensupları tarafından kesildi. Açılıştan sonra usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından sergilenen ürünler hakkında bilgiler verildi. Kermesin gezilmesinden sonra kursiyerlerin yaptığı çikolata ve çeşitli ikramlar davetlilere ikram edildi. Kermesin açılışına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Ak Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin, AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Siyasi Parti ve STK’ların başkan ve temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, kurum amirleri, kursiyer kadınlar ile vatandaşlar katıldı.

Editör: İlkay Sever