Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık eski belediye başkanı Emin Serdar Kurşun, partisinin yeniden başkan adayı oldu. Kurşun , tanıtım toplantısının ardından ilk açıklamasını yaptı.

Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti Çorum teşkilatlarının beklediği ilçe belediye başkan adayları dün netleşmişti. Çorum Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda merkez, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı. Tanıtım toplantısının ardından Osmancık Belediye Başkanı Adayı olan Emin Serdar Kurşun, ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaparak "Kaybolan yılları hızlı şekilde telafi edeceğiz"dedi.

Bakan Ersoy, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hititler’in başkentinde Bakan Ersoy, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hititler’in başkentinde

Destek veren herkese teşekkür eden Kurşun açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Adaylığımız Memleketimize, Partimize ve Teşkilatımıza Hayır Olsun. Biriz, Beraberiz, Hep Birlikte Osmancık İçin Canla Başla Çalışacağız ve Osmancık’ı Hak Ettiği Hizmeti Getireceğiz. Kaybolan Yılları Hızlı Şekilde Telafi Edeceğiz.

Destekleriniz için herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum."

Emin Serdar Kurşun Kimdir ?

1969'da Osmancık'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini yine memleketi olan Osmancık'ta tamamladı. 1991 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olan Emin Serdar Kurşun 2000 yılında Trakya Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak "Ziraat Yüksek Mühendisi" ve "Tarım Ekonomisti" unvanlarını aldı.

2002 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden kırsal kalkınma üzerine doktora ve bir yıl süreli İngilizce eğitimi alan Kurşun, 2009 yılı Tarım Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi, 2009 -2013 yılları arasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü , 2014 yılı Ankara Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi ,2014 yılı aralık ayından itibaren de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörü olarak görevini sürdürdü.

Emin Serdar Kurşun 2004-2009 yılları arasında bir dönem Osmancık Belediye Başkanlığı yapmıştır. Kurşun,  evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Yılmaz Yolcu