Fındıkta fiyat belirsizliği sürüyor Fındıkta fiyat belirsizliği sürüyor

Osmancık’ta soğuk havalardan ve hastalıklardan korunmak isteyen insanlar aktarlarda bulunan doğal ürünlere ilgi gösteriyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle hastalıklardan ve soğuk havalardan korunmak isteyen vatandaşlar nedeniyle aktarlarda yoğunluk var. Ülke genelinde olduğu gibi Osmancık’ta da kış mevsimi hastalıkları da beraberinde getirdi. Nezle, grip gibi hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tutarak çeşitli yollar aradı.

Osmancık’ta aktarıcılık yapan Serdar Ertürk, ‘’İnsanların ürünleri alması mevsimler olarak değişiyor. İnsanlar kış mevsiminde bağışıklık sistemi güçlendirici ürünleri ve soğuk algınlığı için doğal bitki, çaylar ve macunları tercih ediyor. Yani kışın hastalıklar için baharat grupları daha fazla tercih ediliyor’’ dedi.

Havalar soğudu, aktarlarda yoğunluk artı (1)

‘’İnsanların bitkisel ürünlere yönelmesi son yıllarda arttı’’

Soğuk algınlığı için zencefil, zerdeçal ve yıllardır bilinen nane – tarçın da oldukça fazla tercih ediliyor. İnsanların bitkisel ürünlere yönelmesi son yıllarda artıyor. Yani geçmişe göre eğilim daha fazla. Buna sebep olarak insanların bilinçlenmesinin yanı sıra sosyal medyadaki reklamları da söyleyebilirim.

Editör: Sedanur Çırpar