Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Obruk Köyü Hasan Bagi Dede türbesinde yağmur duası yapıldı. Türbede her yıl imece usulüyle kaynatılan kazanlardan vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Yöremizde, her yıl ilkbahar aylarında geleneksel olarak yapılan yağmur duaları bu yılda tertip edildi. Bu kapsamda Dodurga’ya bağlı Obruk Köyü Hasan Bagi Dede Türbesinde yağmur ve şükür duası yapıldı.

Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (3)

Obruk Köyü Muhtarı Ali Ekber Sever’in ev sahipliğinde yapılan yağmur duasında adak sahiplerinin katkıları ile imece usulüyle kaynatılan kazanlardan vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Yağmur duasına katılan köy halkı ve davetliler Hasan Bagi Türbesi’ni de ziyaret ederek dua etti.

Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, alevi dedeleri, belediye başkanları, Zakirler, köy halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (1)

Hasan Bagi Dede kimdir?

İsrail’in Gazze katliamının kitabını yazdı: “Yüzyılın Soykırımı (Gazze Destanı)” İsrail’in Gazze katliamının kitabını yazdı: “Yüzyılın Soykırımı (Gazze Destanı)”

9. İmam Muhammet Taki evlatlarından. Dodurga Tekke Köy’de türbesi bulunan Mehmet Dede’nin babası olduğu söylenir.

Hasan Bagi Türbesi, Dodurga ilçesine bağlı Obruk köyünde yüksek bir tepe üzerinde bulunmaktadır. Türbede bulunan aş evinde imece usulüyle yemekler pişirilir vatandaşlara ikram edilerek dualar edilir.

Hasan Bagi Dede Türbesi, hastalıktan kurtulma, çocuk sahibi olma, kısmetin açılması, belalardan kurtulma gibi pek çok konuda dilek sahibi kişiler tarafından da ziyaret edilmekte. Türbede bulunan tokmakla ağrıyan bölge sıvazlanmakta ve bu işlemden sonra ağrıların geçeceğine inanılmaktadır.

Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (6)Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (5)Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (4)Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (3)Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (2)Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı (1)Hasan Bagi Dede Türbesinde Yağmur Duası Yapıldı

Editör: İlkay Sever