Yüksek kalite düzeyine ulaşan projeler arasında kuruculuğunu İngilizce Öğretmeni Hülya Sarıdaş’ın yaptığı; Türkiye ‘den 5, İspanya’dan 1, Arnavutluk’tan 1, Romanya’dan 1, okulun katılımıyla gerçekleştirilen ‘’ Not Bully But Buddy’’ isimli Avrupa ortaklı eTwinning Projesi Ulusal Destek Servisi tarafından Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Projelerin kuruculuğunu İngilizce Öğretmeni Hülya Sarıdaş’ın yaptığı ‘’Word Wizard’’ adlı eTwinning Projesi Ulusal Destek Servisi tarafından Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Projeye Türkiye'den 10, Litvanya'dan 2, Portekiz'den 1, Romanya'dan 1, Polonya'dan 1 okul katıldı. Kalite etiketi alan diğer proje ise Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bilal Özturkut başkanlığında 6 öğrencinin katıldığı “Kültürler Arası Edebiyat” adlı e-twinning projesi oldu. Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan bir ve Romanya'dan bir grubun katıldığı proje yaklaşık 7 ay çeşitli toplantı ve etkinliklerle sürdürüldü. Farklı okullardaki 70 öğrenci ve 12 öğretmen çevrimiçi toplantılar yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Bu etkinlikler sonucu ortaya çıkan ortak ürünler sergilendi. Başarıyla sonuçlanan Kültürler Arası Edebiyat Projesi Ulusal Destek Servisi tarafından kalite etiketi ile ödüllendirildi.

Hitit Üniversitesi’nden Endonezya’daki üniversite ile işbirliği protokolü Hitit Üniversitesi’nden Endonezya’daki üniversite ile işbirliği protokolü

Proje sürecinde çevrimiçi seminerler, sanal oyunlar, anketler ve çevrimiçi toplantılar düzenlenerek ‘’Zorbalık Türleri ve Korunma Yolları’’hakkında farkındalık oluşturuldu. Ayrıca projenin dili İngilizce olduğu için, öğrenciler hedef dilde konuşma, yazma, dinleme ve okuma fırsatı bularak dil gelişimlerine katkı sağladılar. Proje süresince yapılan tüm çalışmalarda hedef dilde kelime öğrenmenin önemi üzerine vurgu yapıldı. Kelime öğrenme yöntem ve teknikleri, öğrenilen kelimelerin kalıcılığını sağlama adına çalışmalar yapıldı. Ayrıca proje dili İngilizce olduğu için öğrenciler hedef dilde pratik yapma imkanı buldular.

Editör: Sedanur Çırpar