Adalet ve Kalkınma Partisi Osmancık eski belediye başkanı Emin Serdar Kurşun, aday adaylığını açıkladığı basın toplantısında projelerinden de bahsetti.

AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, teşkilat üyeleri, partililer ve vatandaşların da bulunduğu parti binasında açıklamalarda bulunan Emin Serdar Kurşun şunları kaydetti; “1995'te Belediyede Park ve Bahçeler Müdürlüğünde göreve başlamıştım. 10 senelik hizmetten sonra Belediye Başkanlığı nasip oldu 5 sene Osmancık’a hizmet ettim. Belediye Başkanlığı görevimin sonunda 14 sene Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumunda görev aldım.  

Emekli olursam Belediye Başkanlığı görevine yeniden talip olurum demiştim.  Ve emeklilik geldi yeniden bu göreve talip olduk.

Bizim kastımız memleketimize hizmet etmek. Mübarek bir memleketimiz olduğunu düşünüyorum.  Her zaman böyle bildik. Mübarek bir vatan olarak bildik.

Nerede olursak olalım ilçemizle alakamız, irtibatımız, muhabbetimiz eksik olmadı. Memleketimiz için bundan sonra neler yapabileceğiz noktasında her zaman kafamızda bir ajanda oluştu.  Dolayısıyla ciddi bir birikimimiz olduğunu düşünüyorum.

Görev yaptığımız yıllarda birçok hizmeti hayata geçirdik, birçok projemizi de bizden sonraki belediye başkanlarına emanet ettik.

Ben Ziraat Mühendisiyim. Osmancık 97 tohumunun tescilliyle buradaki ticareti markalaştırdık.  Bunun devam etmesi gerekiyor. Mesela bir meyve veya sebze çeşidinin tescili yapılmalı.

Kendi ihtiyacını kendi bölgesinde sağlayabilecek, kısa tedarik zinciri dediğimiz yapılanmayı da destekleyeceğiz.  Yerli üretim olduğu sürece, almak, satmak, pazarlara göstermek suretiyle, hayvancılıkla ilgili bütün ürünleri, eti, sütü, yumurtayı almak, satmak veya satış noktalarını göstermek suretiyle, çiftçilerimize de bu imkanları sağlamış olacağız. Tarım ile ilgili konular bizim işimiz.

“OSB’nin asfalt sorununu var”

OSB’nin asfalt sorununu var. Belediye başkanlığı nasip olursa onu da en kısa sürede çözeceğiz. Orada alan eksikliği varsa onu da tamamlayacağız.  OSB benin dönemindeki bir projeydi. Bizim gösterdiğimiz farklı bir alan vardı. Mevcut yerinde bir daralma var. Yani OSB bölgesini de biraz genişletmemiz gerekiyor. Osmancık çapındaki bir ilçe için OSB çok önemli.

Hizmetlerin devreye sokulması konusunda bizden sonraki belediye başkanlarının da önünü de açmış olduk. Bu projelerimizi hızla yapanlar oldu biraz tutuk davrananlar oldu ama sonuçta bir yere gelindi.

Fakat şöyle bir sıkıntımız var. Köprünün ayaklarını açtık, betonları çektik. Ama buradaki hizmet sektörüne ne oldu.

Bizim zamanımızda buralarda günlük 5 binin üzerinde ziyaretçinin olduğu kalabalık bir yoğunluk vardı Gemici tarafından. Çevre il ve ilçelerden insanlar gelip Irmak kenarında çaylarını içiyorlardı. 

DSİ veya Karayolları gibi kurumlar ticaret ve turizmle kombinesiz çalışma yapan kurumlardır. Yani hizmeti yapar geçer gerisini sen düşüneceksin.  Bunu yapmakla ilgili bir irade şu şu anda gösterilmemiş.

“Gemici tarafı şu anda sönmüş, bıraktığımız gibi değil”

Gemici tarafı şu anda sönmüş, bıraktığımız gibi değil. Orada yeniden yeşil alanların yapılması gerek kişilerin gerekirse belediyenin yap işlet devret modeliyle o bölgede bu hizmeti ve sektörü yapacağız.    

İmaret Camiiyle başlayan tarihi eser restorasyon çalışmalarımızı da devam ettireceğiz. Bu memleketin güzellikleri bizler gibi başka insanlara da göstermek lazım. Bizim burada hızla ticari alanları dikkate alan bir düzenleme yapmamız lazım.     

“Çevre düzenlemeleri ele alırken mutlaka ticareti dikkate alacağız”

Belediyenin olduğu yerde bir çevre düzenlemesi yapılmış bu düzenleme tamamen saldım çayıra düzenlemesidir. Yani ticari bir alan yok, yeme-içme yerleri, satış yerleri yok.  İlçemiz ticaretini buraların etkili, hakim olması lazım. Çevre düzenlemeleri ele alırken mutlaka ticareti dikkate alacağız.

Bizim ticaret olarak iki tane aksımız var. Biri nehir boyu diğeri İstanbul yol boyu. Bugün yoldan en çok istifade eden ilçe Osmancık’tır. İmar ı verirken alt katlar ticari alan üst konutla şeklinde buralarda ticareti tasarladık. Şayet Osmancık’ta yeterli tedbirleri alırsak ilçenin 20 katı ziyaretçi bekliyorum

Bu tedbirleri alırsak Osmancık büyüyen bir memlekete olur aksi taktirde süzülen, küçülen bir memlekete olur.

“Osmancık nüfusunun artması bir şekilde inşaat sektörünün önünün açılması bağlı”

Osmancık nüfusunun artması bir şekilde inşaat sektörünün önünün açılması bağlı.

Birkaç tane TOKİ var. Birkaç tane TOKİ’yi daha mutlaka yapacağız. Bunu haricindeki özel sektöre de elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Eksiklerimiz olmuş olabilir bunlar halledilemeyecek eksikler değil. İnşaat ile alakalı irademizde genişletici olacağız.

Çalışanlarımızın hepsinin rahatlıkla ev bulabileceği bir Osmancık olmalı ki bu memleket nüfus olarak genişlesin. Bir şekilde evlatlarımızı Osmancık’ta istihdam etmek istiyorsak, Osmancık’ta çalışacak ortam yok dememek istiyorsak mutlak suretle Osmancık’ı belirli bir nüfusa getirmemiz lazım. Bu da korumacı bir anlayışla olmaz. Çünkü yarın diğer günler boomerang gibi kendine döner. Yani yerinde tamir etmemiz lazım. TOKİ’yle beraber sosyal konutla beraber kalacak yeri de temin etmemiz lazım. Zaten Osmancık yaşanacak bir yerdir.

“Trafik çekmekeşliği var”

Burada yaşayım diyen çok evladımız var. Çok dayımız, akrabamız var gelip buraya yerleşecek. Dolayısıyla bunları da Osmancık’a çekeceğiz. Osmancık’a çekmek içinde Osmancık’ın bir cazibe merkezi olması lazım. Çekici özelliğinin olması lazım. Tamamlayıcı özelliğinin olması lazım. Bir trafik çekmekeşliği var. Trafik konusunu çok rahat bir şekilde halletmemiz lazım. Yani inşaat ile ticaretle alakalı turizmi restorasyon ile güzelleştirmekten bahsettik. Sanayimizden kısmen bahsettik.

Hayvancılıkla alakalı projelerimizi yüksek noktalara taşıyabiliriz. Şimdi çocuklarımızla alakalı yapılan projeler, gençlerimizle ilgili yapılan projeler, hanımlarımızla alakalı yapılan projelerle ilgili sizlerin de fikirlerini bekliyorum.

Bizim şöyle bir sıkıntımız var. Türk toplumu çok uzun yıllardan beridir teşkilatsız bir toplum.  Yani eskiden çok teşkilatlı bir toplum iken şu an da teşkilatsız bir toplum. Şu an da hizmet usulünden bahsediyorum. Burada kuracağımız ofisler var. Bu ofislerden bahsedeceğim size.

Mesela bir Dokümantasyon ve bilgilendirme ofisimiz olacak. Şimdi böyle bir faaliyete karar verdik, olgunlaştırdık, taradık, en güzel hale getirdik. Sonra buna bir yer bulacağız. Bu yer bulmakla alakalı meseleyi biz yapacağız. Şahıstan alıp kiraya vereceğiz. Sosyal hizmetlerle ile ilgili olan yerleri tahsis edeceğiz. Bununla ilgili bu sefer paraya ihtiyaç var. Bu para yine bizim işimiz.

14 sene ben bu işle uğraştım. Yani şahsi girişimlere, kamu girişimlerine, dernek ve vakıflara bu sisteme para sevk edecek yani yapacağınız işin Kamu desteğini de ben sağlayacağım. Yani kuracağımız proje ofisinde diyelim ki hayvancılık tesisi kurduk. O bölgedeki ahır yerini bizden kiralayacak. Ondan sonraki projeyi de yüzde 50-60 biz projesinde yazıp arkadaşımıza vereceğiz. Yüzde 40 ‘ını da kendisi uygulayacak. Yani bunları yatırım girişimleri olarak söylüyorum.

Meslek gruplarıyla ilgili bu memlekette ben kurs alamadım diyen kimse olmayacak. Ya biz vereceğiz ya da mesleki eğitim için kurs almasını sağlayacağız. Mesleki eğitim çok önemli arkadaşlar. Sıhhatimiz için, kafamız için, rahatlığımız için önemli. Hayal dünyasında gezen bir nesil geliyor. Bu neslin mutlaka bu cendereden çıkması gerekiyor. Mesleki eğitim insanları olgunlaştıran eğitimdir. Eğitimin özü budur.

Peygamberlerimizin, padişahlarımızın hepsinin bir mesleği vardır. İnsan döner dolaşır, bütün işlerden kafası yorulur. Kendi ilgi alanında işler yapar ve rahatlar. Mesleki eğitim dediğimiz hadise bizim özümüzde. Dolayısıyla eğitimle beraber bu meseleyi de halletmiş olacağız.

Yine sportif bütün faaliyetleri okul alanında hizmet vermesi için destekleyeceğiz. Spor altyapısını oluşturacağız. Bütün spor çeşitlerini amatör spor olarak değerlendireceğiz. Bunlarla ilgili teknik ekipler oluşturacağız. Bu ekipler 5 kişilik ekipler olacak. Kültürel, sanatsal, toplumsal tüm faaliyetleri yapacağız. Bunun haricinde kim neyi yapmak istiyorsa sermayesini projesini biz yapacağız. Kim gönlünden ne iş geçiyorsa bunların hepsini Allah nasip ederse yapılandıracağız.

Ben Belediye Başkanı olursam bu imkanları sizlere vereceğim. Yani böyle bir niyetimiz var. Teşkilatlanma dediğimiz konu bu.

“Erdemliler Meclisi kuracağız”

Bir Erdemliler Meclisi kuracağız. Çocuklar, gençler meclisi kuracağız. Onların fikirlerini alacağız. Onlar da 5 ‘ li gruplar halinde kendi yapmak istediklerini bize intikal edecekler. Onların da bu hizmetleri vermesinde ön ayak olacağız. 

Yani 7’den 70 ‘e bütün arkadaşlarımızın ben memleketim için bir değerim ve ben memleketim için şunu yapmak istiyorum derse bunu değerlendireceğiz. Yapılacak bütün mevcut işlerin takip edilmesine ihtiyaç var.

Bakan Ersoy, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hititler’in başkentinde Bakan Ersoy, Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hititler’in başkentinde

Mesela ben gidiyorum başka Başkan geliyor bu teşkilatlanmayı yaptıktan sonra bu devam edecek. Bunu kuracağımız 5’li gruplara zimmetleyeceğiz. Çünkü memleketimi seviyorum ve elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Bu tabandan tavana kalkınma dediğimiz yani bütün kesimlerin memleket için fikirleri olan herkesin yönetime müdahil olduğu bir sistemdir.

Osmancık’ı yeniden teşkilatlandırmış olacağız. Yeniden hizmete dönük olarak yapılandırmış olacağız. Dolayısıyla Osmancık’ın 20-25 senesini de mayalamış olacağız. Umarım bu şekilde devam eder.

Dertli olduğumuz için lafı çok uzattım kusura bakmayın. Ben buraya kadar zahmet ettiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Allah nasip ederse hep beraber bunları gönülden birlikte yapacağımızla ilgili güven içerisindeyim. Bunu gözlerinizden de hissediyorum. Çok teşekkür ederim. “

Editör: İlkay Sever