Kısa bir süre önce ilçe halkı tarafından kullanılmaya başlanan Türk Devletleri Parkı'nda bulunan otopark alanındaki demir bariyerler bir bir yerinden sökülüyor.

Osmancık'ta 1949 yılında inşa edilen ve 55 yıl kamu kurumlarına hizmet verdikten sonra 2004 yılında yeni hükümet konağının hizmete girmesiyle 2014 yılına kadar atıl vaziyette duran ve aynı yıl yıkılan eski Hükümet Konağı’nın alanı için 2020 yılında bir proje hazırlandı.  Projenin adı Türk Devletleri Parkı oldu.

İlk projenin yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerine yapılması, Türk Devletlerinin Bayrakları, bilgileri ve asker maketleri, Türk Bayrağını simgeleyen kırmızı havuz, kafeterya ve teras, çocuk oyun alanı, kameriye ve banklar, yürüyüş yolları, peyzaj donatıları, alan çevresi boyunca yaklaşık 100 araçlık cep otoparklar, mevcut bitkiler korunarak, ilave bitki ve çiçek çeşitleri bulundurulması planlandı.

Fındık işçisinin yevmiyesi belli oldu Fındık işçisinin yevmiyesi belli oldu

Proje kısmen yenilenerek çalışmalar başladı.  Parkın hizmete açılması uzayınca vatandaşlar, güvenlik bantlarını, inşaat alanına girmek tehlikeli ve yasaktır uyarılarını aşarak parkı kullanmaya başladı. Gelen eleştiriler ve tepkiler üzerine parktaki güvenlik bantları ve uyarı tabelaları kaldırılarak yaklaşık 6 ay önce hizmete sokuldu. Yaya yolu ise kaldırım yerine parkın içinden geçilmek suretiyle tasarlandı.

Parkın bir bölümünde Türkler tarafından kurulan 16 imparatorluğu temsil eden Bayraklar yer aldı.  Parkın çevresi ise otopark alanı olarak hizmete sokuldu.

Tüm bu gelişmelerinden ardından haber hattımıza ulaşan bir okurumuz otopark demir bariyerlerinin bir bir yerinden söküldüğünü bildirdi.

Okurumuz, araçların park etmesiyle parkın 4 cephesinde yer alan otoparkdaki yerinden sökülen demir araç bariyerlerinin bulundukları zemine sabitlenmesini talep etti.

Otopark bariyerleri bir bir sökülüyor (5)Otopark bariyerleri bir bir sökülüyor (4)Otopark bariyerleri bir bir sökülüyor (3)Otopark bariyerleri bir bir sökülüyor (2)Otopark bariyerleri bir bir sökülüyor (1)

Editör: İlkay Sever