AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi-Sosyolog Hüseyin Çalışkan, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında hem aday adaylığını hem şehircilik, belediyecilik bakış açısı ve vizyonunu hem de detaylı olarak projelerini açıkladı.

Çalışkan açıklamasında şunları kaydetti; "

Biliyorum şu an kamuoyu ve sizler, bizden projeler bekliyorsunuz. Kentsel Dönüşümden, Sokak Hayvanlarına, Eski Dokudan Yeşil Alanlara, Nazım İmar Planından Bağ Alanlarına, İmar Planları ve Revizelerinden Trafik ve Otoparka, Yönetmeliklerden Spora, Sanayiden  Gençlere ve Emeklilere, Kadın ve Çocuktan Bilim ve Teknolojiye, Gürültüden Görüntüye, Sosyal Alandan Kültürel Alana.....vs kadar bir çok konuda fikirlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Bunlar ve daha bir çok konuda hazırlık yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Açılışı farklı alandan yapacak ve takdiri hemşehrilerimize bırakacağım.

 ÇORUM'LUNUN YAPTIĞINI HERKES YAPAMAZ PROJELERİMİZ

1- NEZAKET VE LETAFET

Çorum'da bizim, Türkiye'de de milletimizin muzdarip olduğu, aslında herkesin bildiği, bazılarının dikkat ve imtina ettiği, bazılarının da istemeden veya isteyerek yaptığı, söyleyenin de duyanın da muzdarip olduğu, ferdi müdahalenin az ve sınırlı olabildiği, toplumsal olarak dikkat çekilmesi ve algı oluşması gerektiğine inandığım bir husus,

Argo ve küfürlü konuşma.

İnsanımızın caddede yürürken ve kalabalıklar içinde bulunduğu her alanda, eşiyle, kız ve erkek çocuklarıyla bir aradayken, yakınındaki insanların argo/küfürlü konuşmasından rahatsız olmaması için,

Annemizin, babamızın, eşimizin, kardeşlerimizin, kız ve erkek çocuklarımızın duymasını istemediğimiz, onların yanında konuşmaktan imtina ettiğimiz ve hatta utanacağımız argo/küfürlü kelime ve hareketleri hafızamızdan silme, argo/küfürlü konuşarak çevremizi rahatsız etmeme, kendi ailemize duyduğumuz saygıyı, başka ailelere de gösterme adına,

Süresiz olarak argo/küfürlü konuşmama kampanyası yapılacaktır.

Bu vesile ile bu kampanyayı huzurlarınızda şimdiden başlatıyorum. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın desteğiyle öncelikle Çorum'lu hemşehrilerimizin dikkatine ve desteğine, akabinde de sizler vasıtasıyla ve ulusal medyamızın desteğiyle milletimize duyurmak istiyorum.

Ve sloganımız da bu proje özelinde şudur.

ÇORUM'LUNUN YAPTIĞINI HERKES YAPSIN

TEKNİK ALT YAPI PROJELERİMİZ

1- ŞEHİR İÇİ YOL GÜZERGAHLARI ve KONFOR

Şehir içi yol güzergahlarımızda bulunan, asfalttaki dalga ve bozukluklar onarılacak, bariyerlerin yükseklik ve eğimleri yenilenecek ve daha çok renklendirilecek, asfalt seviyesinden düşük kotta kalmış rögar kapakları ve mazgallar hem elden geçirilerek, hem de seviyesi asfalt kotu ile eşitlenecektir.

Bu sayede araçlarımızla seyir halinde iken; hem düşük kottaki rögarlara ve mazgallara düşmeden, hem de düşük kottaki rögarlardan kaçmak için şerit değiştirmeden araç kullanma imkanı sağlanacak ve istenen sürüş konforu elde edilmiş olacaktır.

1-KENT SOSYOLOJİSİ, SOSYAL VE ENDÜSTRİYEL PSİKOLOJİSİ

Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve aile, çocuk, ergen, beslenme, bireysel psikolojik konularında verilen hizmetlere ilaveten, insan kıymetlerimizin yetkinliğini geliştirmek anlamında gerek belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın yeni ve özgün yaklaşım kazanması, gerekse de bu meslek dallarının bakış açısıyla da şehrimize yön verilmesi için, kent sosyolojisi konusunda uzman veya kendini geliştirmiş sosyolog ile sosyal psikoloji ve endüstriyel psikolojisi alanında uzman veya kendini geliştirmiş meslek mensupları istihdam edilecektir.

 2-İNŞAAT SEKTÖRÜ PAYDAŞLARINA, BELEDİYE DE ODA TAHSİSİ

Bir ayağı belediye de olarak mesleğini icra eden, mühendisler, mimarlar, şehir bölge plancıları, teknik elemanlarımız ve müteahhitlerimiz için oda tahsis edeceğiz. Arkadaşlarımız bu sayede, belediyede ki iş ve işlemleri öncesinde sonrasında uğrayacağı, dinleneceği, çay ikramımızı içeceği ve diğer meslek mensupları ile sohbet edebileceği bir mekana kavuşmuş olacaktır.

3-ÇORUM BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI VE ADAYLARIMIZA  BELEDİYE DE ODA TAHSİSİ

Tüm siyasi partilerden, Aday Adayı olan ve olacak arkadaşlarıma, Çorum'umuza hizmet için çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

Taşı ve Toprağı, Havası ve Suyu, Rüzgarı ve Yeli, Alimi ve Manevi Velileri, Delisi ve Yellisi, Yaşlısı ve Genci, Tarihi ve Şivesi ile hepimizin bir başka sevdiği Çorum'a ve hemşehrilerimize hizmet etme şevki ve heyecanı duyuyoruz.

Tüm partilerden Aday Adayı ve Aday olan arkadaşlarımız bu süreçte, hemşehrilerimiz ile Çorum'umuz için, bilgi, birikim, fikir ve projelerini paylaşacaklar. Bu sayede, çok seslilik ve çoğulculuk ile ortak bir havuzda kıymetli birikimler toplanmış olacaktır.

Aday Adaylığından Adaylık, Adaylıktan da Belediye Başkanlığı nasip olduğu taktirde, ekibimizden bir arkadaşımızın fikrini hayata geçirmek istiyorum. Arkadaşımızın verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN 1994 tarihinde İstanbul Belediye Başkanı olduğunda bu projeyi uygulamış.

Proje şudur : Önceki dönemlerde ve bu dönemde, her partiden gerek Aday Adayı olmuş, gerekse de Aday olmuş arkadaşlarımızın, istediği zaman geleceği, bizle ve diğer arkadaşlarla sohbet ederek bilgi paylaşacağı özel toplantı odası hazırlatacağım.

Bu sayede ADAY ADAYLARIMIZIN VE ADAYLARIMIZIN, MUHABBETLERİ GÖNLÜMÜZDE, SESLERİ KULAĞIMIZDA, NEFESLERİ ENSEMİZDE OLACAKTIR.

-KENT SOSYOLOJİSİ, SOSYAL VE ENDÜSTRİYEL PSİKOLOJİSİ

Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan; aile, çocuk, ergen, beslenme ve bireysel psikolojik konularında verilen hizmetlere ilaveten, insan kıymetlerimizin yetkinliğini geliştirmek anlamında, gerek belediyedeki çalışma arkadaşlarımızın yeni ve özgün yaklaşım kazanması, gerekse de bu meslek dallarının bakış açısıyla da şehrimize yön verilmesi için, KENT SOSYOLOJİSİ konusunda uzman veya kendini geliştirmiş sosyolog ile SOSYAL PSİKOLOJİ ve ENDÜSTRİYEL PSİKOLOJİ alanında uzman veya kendini geliştirmiş meslek mensupları, belediyemizde istihdam edilecektir. 

İHTİYAÇLAR HİYERARŞİSİ PROJELERİMİZ

1-YENİ TOPLU KONUT BÖLGELERİ

Özellikle hayata yeni başlamış gençler ile orta ve alt gelir grubunun, orta vadede ev sahibi olabilmelerini esas alan bir yaklaşımla, şehrin çeşitli bölgelerinde, yeni TOPLU KONUT ALANLARI planlanacaktır.

Bu alanlarda ki yapılaşmalarda, kooperatif şeklinde yapılaşma şekli esas olacaktır.

Bu alanların yol, yeşil alan, park ve teknik alt yapısı, yapılaşma başlamadan önce hazır hale getirilecektir.

Bu alanlarda ki yapılaşmaları teşvik için, belediye olarak görev alanında ki hizmet ve işlemlerde özverili, öncelikli, sektör paydaşları ile koordineli bir yaklaşım esas olacaktır.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM

YOL DA ÖZEL, MENZİL DE GÜZEL

Katılımlarınızdan dolayı, hepinize gönül dolusu teşekkür ederim.

Elinize, ayağınıza ve yüreğinize sağlık

Sağolun, Varolun, Nurolun.  

Hüseyin Çalışkan Kimdir?

1967 tarihinde Çorum'da doğdum. Çocukluğumda ve gençliğimde inşaatlarda yanında çalıştığım, Kara Hasan lakaplı inşaat demircisi bir baba ile ev hanımı bir annenin oğluyum.

İlkokulu Kale İlköğretim Okulu'nda, ortaokulu İmam Hatip Okulu'nda, liseyi Çorum Atatürk Lisesi'nde okudum. 1989 tarihinde de Dokuz Eylül Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirerek, İnşaat Mühendisi olarak mezun oldum.

1989 yılında mezuniyetimden hemen sonra proje ofisi açtım ve 2018 yılına kadar mesleğimin özellikle betonarme ve çelik yapı alanlarında aktif olarak projecilik hizmeti verdim. Projecilik alanına ilaveten günümüze kadar ki zamanda;  

1990-1991 yıllarında arasında resmi taahhüt işleri,

1995-2000 yılları arası kamulaştırma konularında bilirkişilik,

2000 ile 2004 yılları arasında parsel bazında zemin etüt raporu ile Çorum Belediyesi'ne, Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından incelenerek onaylanan, bölge bazında imar planına esas jeolojik-jeofizik-jeoteknik zemin etüdü yaptım.

2007-2011 yılları arasında, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü, İnşaat Emlak ve Ekspertiz Daire Başkanlığı'nın sözleşmeli eksperi olarak, Çorum ve ilçeleri ile çevre iller ve ilçelerinde Gayrimenkul Değerlemesi konusunda 1.000 civarında gayrimenkulde eksperlik hizmeti verdim.

 2010 yılı başında Yapı Denetim sektöründe hizmet vermek üzere, Beton ve Zemin Laboratuvarı kurdum ve 2012 yılına kadar, malzeme kalitesi hususunda ilimizdeki inşaat ve denetim sektörüne hizmet verdim.

Ayrıca 2011 yılında İnşaat Mühendisleri Odası, İstanbul Şubesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ve Geoteknik konusundaki dersler sonunda, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan sınavdan başarı ile geçerek, yapı alanındaki uzmanlık ve çalışma alanıma Geoteknik uzmanlığını da ilave ettim. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden 2013 tarihinde Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi alarak, bir dönem de kentsel dönüşüm alanında, inceleme, hesap ve raporlama hizmeti verdim.

Mesleki hayatım süresince, gerek İnşaat Mühendisleri Odası, gerekse Üniversiteler ve Belediyeler tarafından düzenlenen birçok kurs ve seminere katılarak, mesleki bilgi ve tecrübemi arttırmaya çalıştım.

Mezuniyetimden 2009 yılına kadar, inşaat sektöründe zaman zaman özel bina inşaatı, günümüze kadar da taşeronluk, yapımcılık ve danışmanlık hizmeti verdim.

Çorum'lu bir yatırımcımız tarafından inşaatının yapılarak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesi şekliyle kira sözleşmesi yapılmış, Çorum merkezde bulunan 1.500 kişilik İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu inşaatını, 2014-2015 yılları arasında 10 ay gibi bir sürede tamamlayarak Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne teslim ettim.  

Muhsin Dere 3 aylık çalışmalarını değerlendirdi Muhsin Dere 3 aylık çalışmalarını değerlendirdi

2015 yılında başladığım, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Sosyoloji Bölümü 4 yıllık lisans eğitim sürecini 2019 yılında bitirerek, Sosyoloji alanında Lisans Diploması aldım.

2021 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yapılan sınav neticesinde de Sorumlu Emlak Danışmanlığı belgesi alarak bu alanda hizmet vermeye devam etmekteyim.

Öğrencilik yıllarım ile mezuniyetimden 1993 yılına kadar geçen zamanda, o dönemki adı Bizim Ocak Teşkilatlarında aktif olarak çalıştım.

1993 yılında Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU tarafından kurulan Büyük Birlik Partisi'nin kurucu Çorum İl Başkanı olarak siyasete başladım. 1998 yılına kadar İl Başkanlığı ve devamındaki yıllarda da aktif olarak Rahmetli Muhsin Başkan ile siyasete devam ettim. 2002 yılında Büyük Birlik Partisi Çorum Milletvekili Adayı oldum. 2009 yılında Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU'nun şehadetinden sonra ise aktif siyaseti bıraktım.

2009 dan günümüze kadarki seçimlerde, hem seçmen hem de çevresine gönüllü çalışan biri olarak, Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti'ye oy verdim.

Evli ve üç çocuk babasıyım.

 

Editör: İlkay Sever