1999-2002 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Okuyan'ın vasiyetinin yerine getirilmediği kamuoyunda tartışma yarattı. Konuya kızı Ülkü Okuyan açıklık getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve Yalova eski Milletvekili Yaşar Okuyan, geçtiğimiz hafta tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde vefat etti. Okuyan’nın vefatı sonrası TBMM’de devlet töreni gerçekleştirildi ve Yalova’da cenaze namazı kılınarak Yalova Şehir Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanlığına defnedildi.

15 Temmuz gazisi Mustafa Çağır: “FETÖ’nün ölümünü kutluyorum, Allah bize bugünleri gösterdi" 15 Temmuz gazisi Mustafa Çağır: “FETÖ’nün ölümünü kutluyorum, Allah bize bugünleri gösterdi"

Yaşar Okuyan’ın yıllar önce televizyon kanallarında “Kocatepe Camiinde cenaze namazım kılınsın. Oradan Hacıbektaş ilçesine götürün. Hacıbektaş’ta Cemevi’nde Alevilik inancına göre dini tören yapılsın. Daha sonra cenazemi, 7 yıl önce Hacıbektaş’taki mezarlıktan aldığım mezar yerine gömün” şeklindeki vasiyetinin yerine getirilmediği iddiaları kamuoyunda tartışma yarattı. Okuyan’nın vasiyeti ile ilgili, kızı Ülkü Okuyan aile adına bir açıklama yayımladı.

“SON İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK”

Babalarının son isteğinin aile mezarlığına defnedilmek olduğunu ifade eden Ülkü Okuyan, “Sosyal Medyada; Babamın yıllar önce, tv programları vasıtası ile de herkese duyurduğu, Alevi inancına olan sevgi ve saygısından dolayı, Milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerekliliğine ithafen yazdığı vasiyetini, ailesi olarak bizim yerine getirmediğimiz şeklinde haberler yapılmaktadır.

Okuyan'ın vasiyetinin yerine getirilmediği kamuoyunda tartışma yarattı (2)

Okuyan'ın vasiyetinin yerine getirilmediği kamuoyunda tartışma yarattı (3)

7 ay önce akciğer kanserinden kaybettiğimiz kardeşi, amcam Arif Ekim'in vefatından sonra çok üzülmüş ve Yalova’da , kardeşi , anne ve babasının bulunduğu Aile Kabristanlığına defnedilmek istemiştir.

Bu sebepten ötürü, bir önceki vasiyeti geçersiz olmuştur. Aile olarak biz de, kendisinin son isteğini yerine getirdik.” Dedi.

Editör: İlkay Sever