Çorum’un Osmancık İlçesinde staj yapan yaklaşık 80 öğrencinin 3 aylık ücretlerinin yatırılmadığı iddia edildi. CİMER’e başvuran öğrenciler haber hattımıza da ulaştı.

Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi

Haber hattımıza ulaşan adı bizde mahfuz bir okurumuz Osmancık Devlet Hastanesinde staj yapan yaklaşık 80 öğrencinin 3 aylık ücretlerinin yatırılmadığını iddia etti. Öğrencilerin hak ettikleri aylık 5 bin 100 lira olan staj ücretlerini alabilmek için ilgili kişilere ve CİMER’e de başvurduğu öğrenildi.

Öte yandan öğrencilerin staj ücretlerinin hesaplarına yatırılması için ilgili bakanlığa ödenek talebinde bulunulduğu edinilen bilgiler arasında.

Stajyer Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Stajyerlerin maaş hesaplaması, staj yapılan dönem için geçerli olan aylık net asgari ücret baz alınarak yapılmaktadır. Ayrıca net asgari ücret baz alınmaktadır. Buna göre 20’den fazla çalışanı bulunan iş yerlerinde “Stajyer Maaşı = Net Asgari Ücret x %30” formülü ile hesaplanabilir.

Bu ücret işletmenin stajyere ödemesi gereken minimum yasal tutardır. İşveren dilerse daha stajyer öğrenci için daha fazla ödeme yapabilir. Fakat yasal olarak belirlenen tutardan daha düşüğünü ödeyemez.

Güncel asgari ücrete göre yeni stajyer maaşı; 17,002,12 TL x 0.30 = 5.100,64 TL olarak belirlenir.

Stajyer maaşı devlet desteği

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerine ödenecek tutarın tamamına devlet desteği uygulanır. Diğer eğitim kurumlarında öğrenim gören veya işletmelerde staj yapacak öğrencilere verilecek destek miktarı söz konusu iş yerlerinde çalışan kişi sayısına göre değişebilir.

Editör: İlkay Sever