Osmancık’ta 10 gün önce kaybolan çoban köpeği tüfekle vurulmuş halde ölü bulundu. Edinilen bilgilere göre Osmancık’a bağlı Tepeyolatlı Köyü sakinlerinden Bilal Bağdat yaklaşık 10 gün önce Akca adını verdiği 3 yaşındaki çoban köpeğinin kaybolduğunu fark etti. Bunun üzerine Bilal Bağdat kendi imkanları ve tanıdıklarına haber salarak kaybolan köpeğini aramaya başladı. Bağdat, köpeği Akca’yı 10 gün sonra 18 Ağustos’ta evine 1 kilometre mesafede tüfekle vurulmuş halde ölü buldu.

“ÖLDÜRÜP YOL KENARINDAKİ ÇÖPLÜĞE ATMIŞLAR”

Kayıp şahıs ormanda ölü bulundu Kayıp şahıs ormanda ölü bulundu

Köpeğinin tüfekle öldürüldükten sonra yol kenarındaki çöplüğe atıldığını iddia eden Bağdat; “Adını Akca, verdiğim köpeğim 3 yaşındaydı. 2020 yılında yavru olarak almıştım. Ellerimle büyütüp davar köpeği olarak eğittim. Akca’nın 8 Ağustos 2023 tarihinde köydeki evimizin önünden kaybolduğunu fark ettim. Aramaya başladım. Tanıdık çobanlara haber saldım. 10 gün sonra bir çoban anneme, yol kenarında bulunan çöplükte ölü bir köpek olduğu bilgisini vermiş. Tarif edilen mevkiye gittim. Evimize 1 kilometre mesafede günler öncesinden vurulmuş bir köpek ölüsü olduğunu gördüm. İncelediğimde kaybolan köpeğimiz Akca’nın olduğunu tespit ettim. Karnından tüfekle vurulmuş belli ki daha sonra buraya atılmış. Muhtara bildirdim. Şahit bulmamı söyledi. ”dedi.

“BOYNUNDAKİ DEMİR MELES’İ ALMIŞLAR”

3 yıl önce de başka bir köpeğinin dövülerek öldürüldüğünü iddia eden Bağdat; ” Köpeğim Akca’nın boynunda demir bir meles vardı. Meles’i boynundan almışlar, ayaklarındaki izlerden tanıdım Akca’yı. Akca’dan 3 yıl önce de başka bir köpeğim dövülerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Ne isterler ki bu hayvanlardan anlam veremiyorum. Hayvan vurmak nedir? Bu hayvanları niye öldürüyorlar niye eziyet ediyorlar. Bu hayvanların suçu ney, günahı ney. Bu kadar da vicdansızlık olmaz. Kim yaptıysa açık açık konuşsun. Hayvanları korumaya, bununla ilgili mücadeleme devam edeceğim. Onlar benim can dostumdu” dedi.

Editör: İlkay Sever