Çorum’un Osmancık ilçesinde yaşayan Şerafettin Kütük izlediği bir videodan etkilenerek karga sahibi olmak istedi. Şerafettin Kütük 20 gün sonra kapısının önünde baygın ve uçamaz halde bir karga buldu.

Kızılırmak Mahallesinde yaşayan Şerafettin Kütük yaklaşık 1 ay önce oğlu ile karga videosu izledi. İzlediği videodan etkilenen Kütük, karga sahibi olmak istedi. Yaklaşık 20 gün sonra kapısının önünde baygın ve uçamaz halde bir karga buldu. Kargayı bulunduğu yerden alan Kütük, iyileşmesi için elinden gelen her şeyi yaptı ve sağlığına kavuşturdu. Kütük “Hüsnü” adını verdiği kargayı 3 öğün elleri ile besliyor.

KARGAYI ELLERİ İLE BESLİYOR

Elleri ile beslediği karganın bir başkasının elinden yem yemediğini belirten Şerafettin Kütük “Bu kargayı evimizin tam kapısının önünde buldum. Bulduğum da başını tutamıyor, ayakta dikilemiyordu. Bulunduğu yerden aldım eve getirdim, elimle su içirip yem verdim. Evde bulunan çocuk aspirini ile antibiyotikten minik parçalar verdim.

Yaklaşık 1 aydır benimle. Kendi başına yemlenmiyor, benim elimden yiyor. Önüne koyduğum suyu içmiyor. Elimden yem yiyip elimden su içecek. Elimde geziyor.

İyileştikten sonra uçup gitsin diye bir defasında saldım. Tam da uçamayarak yakınlara kadar gitti, kapımın önüne geri geldi, bağırıyor. Tekrar alıp getirmek zorunda kaldım. Adını da çocuklarım Hüsnü koydular. Hüsnü ile yaşayıp gidiyoruz.

Bakımında anlamıyorum, internetten bakarak kargaların her şeyi yiyebileceğini öğrendim. Öğrendiğim mısır, buğday, gibi gıdalarla besliyorum. Neden kendi başına yiyip içmediğini anlayamıyorum. İyileşti de ama kendi başına yemiyor, uçup gitmiyor da. Diğer kargalar da arada ziyaret geliyorlar. ”dedi.

Karadeniz çamura bulandı Karadeniz çamura bulandı

“ALLAH’TAN KARGA İSTEDİN, KARGA SANA GELDİ”

“Kargayı bulmadan önce oğlumla karga videosu izledik. Videoda karga uçup gidiyor, sahibine bir şeyler getiriyor. Videoyu izledikten sonra oğluma “Böyle bir kargamız olsa da beslesek” dedim. Aradan 20 gün geçti Hüsnü geldi. Oğlum bana ‘Baba Allah’tan karga istedin, karga sana geldi, eğit’ diyor.

Hüsnü beyle ne yapacağız bilemiyorum, bakımından anlayan arkadaş varsa yardımcı olsun”

Editör: İlkay Sever