Çorum’da 5 yılda 17 bin 500 metre yağmur suyu hattı yapıldı Çorum’da 5 yılda 17 bin 500 metre yağmur suyu hattı yapıldı

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından düzenlenen 1. BiyoBilim Buluşmaları öğrenci sempozyumu tamamlandı.

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. BiyoBilim Buluşmaları öğrenci sempozyumu tamamlandı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan Sempozyum Öğrenci Başkanı Rüveyda Nur Başıbüyük, bölüm öğrencileri olarak bilimsel anlamda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacak olmaktan duyduğu gururu paylaşarak, öğrenciler olarak ufuk genişletici bir sempozyumun düzenlenmesinde aldığı görev sebebiyle teşekkürlerini sundu.

Bölüm adına ilkini düzenlemekten mutluluk duyduğunu dile getiren Sempozyum Başkanı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Menderes Suiçmez, sempozyuma dair genel bilgileri katılımcılar ile paylaşarak düzenleme ve organizasyonda yer alan bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerine, davetli konuşmacılara ve yoğun bir katılım ve ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sempozyuma ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, biyobilimin içerisinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünü de içeren disiplinler arası bir alan olduğunu dile getirerek, farklı bilim dallarından gelen öğrencilerimizin oluşu ile farklı disiplinlerden gelen bakış açılarının birleşimi, inovasyonu ve çözüm odaklı düşünmeyi teşvik edeceğini ifade etti.

"Sempozyum, öğrencilerimizin Ar-Ge ekosistemine de girme hedefine de çok ciddi hizmet etmektedir"

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da, "Sempozyum, öğrencilerimizin bizzat içinde bulundukları araştırma geliştirme çalışmalarını ve projelerini burada sunmaları ve kendilerinin Ar-Ge ekosistemine de girme hedefine de çok ciddi hizmet etmektedir. Bu hedef doğrultusunda üniversitemiz ve akademisyenlerimiz ile hep beraber yöntem geliştirmekte gerek alt yapı gerekse metodoloji konusunda desteklemekteyiz. Üniversitemizin makine ve imalat alanında ihtisaslaşması ile sağlık teknolojileri ve bu alan ile ilişkili biyobilim konularında topyekûn eğitim ve Ar-Ge hizmetlerine devam etmekteyiz. Üniversitemizin tüm dinamikleri ile içinde olmasını hedeflediği araştırma-geliştirme, üretim geliştirme ekosistemine büyük katkı sağlayacak olan bu sempozyum da öğrencilerimize önemli ufuklar açacaktır. Sempozyuma katılımları ve bilimsel destekleri için tüm hocalarımıza, alanında uzman bilim insanları ve sektör temsilcilerine, bildirileri ile katılan öğrencilerimize, düzenleme kuruluna teşekkür ediyorum. Hitit Üniversitesi olarak tüm hocalarımız ve öğrencilerimizle sadece bilim hedefli bu yolda yeni imkanlar için gayretle çalışmalarımızın devam ettiğini de bildirmekten mutluluk duyuyorum. Başarılı bir sempozyum diliyorum" dedi.

İki gün süren sempozyumda Hitit Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yanı sıra, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden biyoloji, bilgisayar mühendisliği, beslenme ve diyetetik ile tarımsal biyoteknoloji bölümlerinden katılımcılar yer aldı.

Biyobilim kapsamında düzenlenen sempozyumda biyoteknoloji, moleküler genetik, epigenetik, immünoloji, yapay zeka, biyoinformatik, nanoteknoloji ve mikrobiyoloji konuları tüm yönleriyle ele alındı.

Sempozyumda ödül alan bildiriler Hitit Üniversitesi Hitit Journal of Science dergisinde tam metinli bildiri olarak yayınlanma hakkı kazandı.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen sempozyumun açılışına; Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sempozyum Öğrenci Başkanı Rüveyda Nur Başıbüyük, akademisyenler ve davetli konuşmacılar katıldı.

Kaynak: iha