Çorum'da her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanan programda öğrencilere süt ikram edildi.

Tokat’ta deprem Tokat’ta deprem

Her yaştan insana süt içme alışkanlığının kazandırılması, süt tüketiminin arttırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değerleri konusunda toplumun bilinçlenmesi amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, süt ve süt ürünlerinin faydalarını anlatmak, süt tüketimini arttırma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Haziran Süt Günü kapsamında Kadeş Barış Meydanında düzenlenen Süt Dağıtım Etkinliğine, protokol üyeleri ile birlikte katıldı.

Çocuklara elleriyle süt ikram eden Dağlı, sağlıklı bir yaşam için süt ve süt ürünlerini tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce süt içmenin önemine dikkat çekmek ve çocuklarda süt tüketimini teşvik etmek amacıyla Bahçelievler İlkokulu’nda da öğrencilere yönelik program düzenlendi.

Sütün öneminin anlatıldığı programa İl Müdüü  Hayrullah Göktekin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cihan Türkmen ve Okul İdaresi katılım sağladı. Programda İl Müdürü Hayrullah Göktekin, İçerisinde bulunan kalsiyum, protein ve vitaminler sayesinde kemik ve diş gelişimine yardımcı olan süt ve süt ürünlerinin tüketimi konusunda öğrencilere önerilerde bulunupSüt (1) ambalajlı, etiketli ve son tüketim tarihi geçmemiş gıdaların tüketimine dikkat çekti.

Editör: Sedanur Çırpar