Çorum'da İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından 20-26 Mayıs Tuza Dikkat Haftası kapsamında toplum katılımlı farkındalık etkinlikleri yapıldı.

Çorum'da cankurtaran alınacak Çorum'da cankurtaran alınacak

Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler ise şu şekilde:

Çorum Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlere yönelik “Sağlıklı Tuz Tüketimi” konulu eğitim verildi. Toplam 191 kişiye ulaşıldı.

Çorum 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunda da “Sağlıklı Tuz Tüketimi” konulu eğitim verildi. Öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi verilip konu ile ilgili eğlendirici ve öğretici videolar izletildi. Katılımcıların soruları cevaplandı “Tuz ve Tuz Kullanımı” ile ilgili broşürler dağıtıldı. Ardından okul bahçesinde öğretmen ve öğrencilerle yürüyüş yapılıp, “Tuz Kullanımına Dikkat Çekmek” amaçlı döviz ve pankart açılarak farkındalık oluşturuldu. Öğrencilere “Sağlık ve Çocuk” dergisi dağıtılarak hatıra fotoğrafları çekildi ve etkinlik sonlandırıldı. Toplam 166 kişiye ulaşıldı.

Hitit Üniversitesinde Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencileriyle birlikte, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerce de Kadeş Meydanı ve Hürriyet Meydanında farklı zamanlarda stant etkinlikleri yapıldı. Tuz Tüketimi ile ilgili afiş ve broşürler dağıtılıp bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.

Toplumun farklı kesimlerine de ulaşmak amaçlı halk eğitimleri düzenlendi. Bu kapsamda ise Müftülüğe bağlı Kuran Kurslarında “Tuz Tüketiminde Dikkat Edilecek Hususlar” hakkında eğitimler düzenlendi.

 Çorum'da genel bir farkındalık oluşturmak için İl Eczacılar Odası Başkanlığı ile görüşülüp il ve ilçelerdeki eczanelerde Tuz ve Tuz Tüketimine Dikkat çekmek amaçlı afişlerin asılması sağlandı.

Toplu üretim ve tüketim yapılan lokanta, kafe, pastane gibi alanlarda hem gıda üretimi aşamasında görev alan personelin, buraları tercih edecek olan müşterilerin dikkatini çekmek amaçlı Çorum Aşçılar ve Lokantacılar Odası İl Odası Başkanı İsmet Çıtak ile görüşülüp Tuz Kullanımı ile ilgili afişlerin asılması sağlandı.

Editör: Sedanur Çırpar