Daha önce "Çerkes ve Yunan Mitolojileri Üzerine Tematik Okumalar", "Troia'nın Çerkesyalı Müttefikleri", "Çerkes ve Mısır Mitolojilerinin Kadim Sırrı: Nartlardan Neterlere", "Kayıp Kitap: Ramayana ve Nart Wezırmes'in Bilinmeyen Hikayesi", "İran ve Çerkes Mitolojileri Üzerine Etüd" adlı kitapların da yazarı olan Balkar Selçuk, yeni kitabı "Beş Mitolojide Ölüler Ülkesi Kafkasya" adlı kitabında  Hatti-Hitit, Mısır, Sümer ve Yunan mitolojilerinde Kafkasya'ya ait söylenceleri ele aldı. 

Eski medeniyetlerin mitik tekstlerinde "Ölüler Ülkesi" adıyla geçen bölgeye ait anlatıların Kafkasya'ya ait olduğunu iddia eden Balkar Selçuk, bu konuda İngiliz Kraliyet Akademisi'nden E. A. Wallis Budge'ın ve Kanada'dan Reginald Aubrey Fessenden'in konuyla ilgili çalışmalarını kullanan yazar, genel olarak karşılaştırmalı mitoloji disiplini ile ilgilenmektedir. 

Çerkes Nart Mitolojisi külliyatının sekiz ciltten oluştuğunu ve henüz Türkçe'ye çevrilmediğini belirten Balkar, bu konudaki eksikliğin giderilmesi gerektiğini belirtmektedir. 

Kitapları İngilizce, Yunanca ve Fransızcaya da çevrilen Balkar, önümüzdeki yıllarda yeni kitap projelerinin bulunduğunu belirtti. 

10 Aralıkta Çorum Müzesi'nde kitapları hakkında söyleşi yapacak olan Balkar, konferans ve söyleşilerinin farklı illerde devam edeceğini belirtti.

2-20

Editör: Eray Uzun