40 yıl önce Çorum’da bir kuyumcu dükkanından 5 milyar dolara yaklaşan servetiyle Türkiye’nin en zenginleri listesine giren Ahmet Ahlatçı’nın sahibi olduğu Ahlatçı Grup, Çorum’daki altın rafinerisinin dinamosu olduğu altı sektörde 43 şirketle Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri haline geldi. 65 yaşındaki Ahlatçı, halihazırda ülkenin en zengin kişilerinden biri oldu. Net serveti 5 milyar doların üzerinde olan Ahlatçı, birkaç yıl içinde ekonominin temel direkleri olan Koç ve Sabancı aileleri gibi hanedan üyelerini geride bıraktı.

Baskanin Mesaji 01

KISKANDIRAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Sungurlu’da coşkulu kutlama Sungurlu’da coşkulu kutlama

Çorum’daki altın rafinerisiyle tek başına Türkiye’nin ihracatının yüzde 3’ünü yapan Ahlatçı Şirketler Grubu’nun Başkanı Ahmet Ahlatçı’nın başarı hikayesi herkesi şaşırtıyor. Şirket sloganı “Güven altından daha değerlidir” olan Ahlatcı, yıllık 450 milyar TL'lik iş hacmiyle, istihdama ve teknolojiye yaptığı yatırımla, üretim ve ihracattaki başarılarıyla 1984’ten bugüne Anadolu'nun gururu haline dönüştü.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE GİRDİ

Bereketli Anadolu'nun parlayan yıldızı Ahlatcı Holding, altın, finans, enerji, sağlık, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde yer alan 43 şirketiyle hizmet veriyor. Ahlatcı, kısa bir süre önce Adabank'ı satın alarak dikkatleri bir kez daha üzerine çekmişti.

79931714 2584496278447004 5295976202484318208 N

5000 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM ETTİ

Türkiye’nin altın üretimi ve ihracatı konusunda en üst sıralarda yer alan Ahlatcı Holding, 6 farklı sektörde 5 binden fazla çalışanıyla, Çorum'un istihdam kaynağı oldu. Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 32 ülkeye ihracat yapan Holding, 3.7 milyar doları aşan bir ihracat hacmine sahip. Holding, ana faaliyet alanı olan kuyumculuk ve altın sektörlerinde Türkiye iç pazarının en büyük tedarikçilerinden biri konumunda bulunuyor.

AHLATCI BAŞARISINI ANLATTI

Ahmet Ahlatcı, sektörde geldiği noktayı şu sözlerle anlattı: "Güzel Anadolu'nun kadim şehirlerinden Çorum'un Eğridere çarşısında küçük bir kuyumcu dükkanında, 1984 yılında başladığım yolculuk bugün bir holding ile taçlandı. Bu meşakkatli yolda sevgili ailemin ve çalışkan çalışma arkadaşlarımın büyük özverileriyle, her geçen yıl büyüyerek 6 sektörde faaliyet gösteren bölgenin önde gelen holdinglerinden biri olmayı başardık. Memleketimizin en büyük şirketler gurubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çorum'un her sekiz hanesinin birinde Ahlatcı Holding'in bir çalışanı var. Doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam sağladığımız her Çorumlu, Ahlatcı Holding ailesinin değerli bir parçasıdır.

I M G 1 D8 E A5 E4 E B3 D 08 C0 B7 45585 D 26939 C C377 A1

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKILARI

Elbette Ahlatcı Holding olarak sadece Çorum'un değil büyük ve güçlü ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Baştan altın olmak üzere finans, sağlık, enerji, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde toplam 43 şirketle faaliyetlerimiz son sürat devam ediyor. Büyük bir holding olmanın getirdiği bilinçle sosyal sorumlulukların bilincindeyiz. Fevziye Ahlatcı Öğrenci Yurdu ile 1548 öğrenciye barınma imkanı sağlıyoruz. İhtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince yardımlarda buluyoruz. Bu dünyanın zenginliğinin bu dünyada kalacağını her zaman farkındayız. Araştırma-geliştirme faaliyetlerinin değişen ve dönüşen dünyanın bir parçası olduğu biliyoruz. Yenilikçi yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Holdingimizin ruhunu yansıtan bir cümle ile sözlerimi noktalamak istiyorum. “Bugün” kazananların, “yarın” ise kaybedenlerin sözüdür."

Kaynak: Haber Merkezi